Prevlada Cavendisha in prepoved fotografiranja

Prevlada Cavendisha in prepoved fotografiranja
10.02.2013 AVTOR: D. Z.
Mark Cavendish je na dirki po Katarju dobil četrto etapo zapored in slavil tudi zmago v skupnem seštevku. Na dirki po Mediteranu je kraljevsko etapo dobil Peraud.

Dirka po Katarju, končni vrstni red:
1. Mark Cavendish (VB) Omega Pharma-Quick Step 15:55:20
2. Brent Bookwalter (ZDA) BMC Racing 0:25
3. Taylor Phinney (ZDA) BMC Racing 0:26
4. Adam Blythe (VB) BMC Racing 0:30
5. Bernhard Eisel (Avt) Sky Procycling 0:32
80. Blaž Jarc (Slo) NetApp-Endura 17:26
86. Luka Mezgec (Slo) Argos-Shimano 18:02
115. Kristijan Koren (Slo) Cannondale Pro Cycling 20:28
117. Marko Kump (Slo) Saxo Tinkoff Bank 20:42
121. Borut Božič (Slo) Astana 21:13

Dirka po Mediteranu, skupni vrstni red:

1. Maxime Monfort (Bel) RadioShack Leopard 7:32:16
2. Lars Boom (Niz) Blanco Cycling Team 0:01
3. Thomas Lovkvist (Šve) IAM Cycling 0:02
4. Jean Christophe Peraud (Fra) Ag2r-La Mondiale isti čas
5. Nicolas Roche (Irs) Saxo Tinkoff Bank 0:22
73. Grega Bole (Slo) Vacansoleil DCM 6:42

Dirka po Katarju se je končala s šesto, 116 kilometrov dolgo etapo, ki je bila namenjena sprinterjem. Mark Cavendish je kmalu po začetku etape padel, vendar ni bilo nič hujšega, tako da je z etapo lahko nadaljeval. Na koncu je kolesarska karavan opravila še deset krogov v Dohi. Tako so si lahko vsi ogledali zaključne metre. Na koncu je bil Cavendish preprosto premočan. Tokrat je premagal Jauhenija Hutaroviča in Barryja Markusa.

Cavendish pa se je veselil tudi zmage v skupnem seštevku. Dirko je končalo tudi vseh pet Slovencev. Najboljši je bil Blaž Jarc na 80. mestu. Sicer pa je do neprijetne situacije prišlo na podelitvi, kjer se je pojavila hčerka emirja Hamada bin Khalife Al-Thanija. Prav zato so fotografom prepovedali fotografirati podelitev. Fotografije, ki jih je kasneje posredovala agencija ASO, torej agencija, ki organizira dirko, so bili bližnji kadri Marka Cavendisha. Policija naj bi tudi prisotne gledalce opozorila, naj ne fotografirajo, če se želijo izogniti "resnim težavam".

Monfort vodi na dirki po Mediteranu
Na dirki po Mediteranu je bila na sporedu predzadnja, kraljevska etapa, ki se je končala z vzponom na Mont Faron. Etapa je bila dolga 145 kilometrov, ubežnike dneva pa je glavnina uspela ujeti še pred pričetkom zadnjega klanca.

Kmalu potem, ko se je cesta začela vzpenjati, je napadel Jean Christophe Peraud, ki si je hitro nabral prednost in jo uspel zadržati vse do cilja. 19 sekund za njim je ciljno črto prečkal drugi Francesco Reda, tretji pa je bil Bauke Mollema.

Grega Bole je zasedel 73. mesto. V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Maxime Monfort. Do zdaj vodilni Lars Boom za njim zaostaja zgolj za eno sekundo, tretji je z dvema sekundama zaostanka Thomas Lovkvist, ki si to mesto deli s Peraudom. Grega Bole je pred zadnjo etapo 73.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ