Prevlada Deceuninck Quick Stepa se nadaljuje, Matej Mohorič 27.

Prevlada Deceuninck Quick Stepa se nadaljuje, Matej Mohorič 27.
29.03.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Pri moštvu Deceuninck Quick Step na klasikah še naprej blestijo. Dirko E3 BinckBank Classic je dobil Zdenek Štybar. Najboljši Slovenec je bil Matej Mohorič. 27.

Kolesarji, ki nameravajo nastopati na znamenitih enodnevnih klasikah v Belgiji so se že preselili v Belgijo in danes je za njimi že nadvse priznana preizkušnja E3 BinckBank Classic, ki se je začela in končala v mestu Harelbeke. Dolga je bila 204 kilometre. Na startu so bili tudi Matej Mohorič, Kristijan Koren, Jan Tratnik in Luka Pibernik. Premagati so morali deset tlakovanih odsekov.

Dirka je še dodatno zahtevna prav zaradi številnih kratkih in strmih vzponov. Takoj je prišlo do številnih napadov in kmalu se je v ospredju izoblikovala skupina naslednjih kolesarjev: Jaime Castrillo (Movistar), Marc Hirschi (Team Sunweb), Lionel Taminiaux (Wallonie Bruxelles), Stijn Steels (Roompot-Charles), Ludwig De Winter (Wanty-Gobert Cycling Team), Mihkel Räim (Israel Cycling Academy), Aksel Nommela (Wallonie Bruxelles) in Thomas Sprengers (Sport Vlaanderen-Baloise).

Po 85 kilometrih so imeli že več kot pet minut prednosti. Potem so se v lov podali kolesarji moštva Deceuninck Quick Step, ki so želeli izkoristiti bolj razgiban teren v drugi polovici dirke. 80 kilometrov pred ciljem je na vzponu Taaineberg napadel Wout van Aert in takrat so se že izoblikovale različne skupine. Dodatno oviro je predstavljal nasprotni veter.

Dobrih 60 kilometrov pred ciljem je na Boignebergu napadel Zdenek Štybar, sledil pa je protinapad njegovega kolega pri moštvu Deceuninck Quick Step Boba Jungelsa. Jungels je hitro ujel preostale ubežnike, v skupini s favoriti pa so preostali Jungelsovi kolegi imeli vse pod nadzorom. Na Paterbergu in potem Oude Kwaremontu je Jungels še naprej napadal, sledili pa so mu le redki. Najbolj vztrajen je bil mladi Marc Hirschi, evropski in svetovni prvak med mlajšimi člani.

Jungels je vseeno kmalu ostal sam. Med favoriti je bil na prej omenjenih vzponih aktiven Greg Van Avermaet, ki je skrbel, da so mojstri za take klasike še ostali v igri za zmago. Prav Van Avermaet je vodil lov za Jungelsom, sledili pa so mu Van Aert, Sagan, Štybar, Naesen, Bettiol, Trentin in Keukeleire. Sledil je vzpon Tiegemberg, kjer je zaostal Sagan, brez moči pa je očitno ostal tudi Jungels. Spet je napadel Van Avermaet.

Pri lovu sta mu pomagala samo še Van Aert in Bettiol, medtem ko je Štybar izkoriščal zavetrje in kolega v begu. Sedem kilometrov pred ciljem je skupina vendarle ujela Jungelsa. Ta je potem narekoval ritem, skrbel, da jih zasledovalci niso ujeli in tako pomagal Štybarju. Štybar je sicer napadel še pred sprintom, a so ga ujeli. Sledil je sprint, v katerem je imel največ moči prav Štybar. Drugi je bil Van Aert, tretji Van Avermaet, četrti Bettiol, peti pa Jungels. Ostali so zaostali za več kot minuto. Najboljši Slovenec Matej Mohorič je na cilj prišel v skupini, ki je zaostala za 2:49. Zasedel je 27. mesto. Luka Pibernik je bil 62., Kristijan Koren 63., Jan Tratnik pa je odstopil.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ