Prevlada Lucenka, 6. Polanc, zmaga Trentina in uspešna Adria Mobil.

Prevlada Lucenka, 6. Polanc, zmaga Trentina in uspešna Adria Mobil.
22.02.2019 AVTOR: DZ, foto sirotti

Dirko po Omanu je drugič zapored dobil Lucenko. Jan Polanc 6. Drugo etapo na dirki Ruta del Sol je dobil Matteo Trentin. Adria Mobil uspešna v Turčiji.

Oman
Končala se je deseta dirka ekstra kategorije po Omanu. Cilj zadnje, šeste etape je gostil Matrah Corniche. Dolga je bla 135 kilometrov. Sicer ni bila povsem ravninska, vendar pa tudi razgiban teren v zadnjem delu ni mogel preprečiti sprinterjem boja za zmago. Sprint je dobil Giacomo Nizzolo. Član Dimension Date je ekipi priboril drugo zmago v letošnji sezoni.

Lucenko ponovil, Polanc 6.
Končne zmage na dirki pa se je veselil Aleksej Lucenko. Član izjemno uspešne Astane na začetku sezone je ubranil lansko zmago na tej dirki. Dobil je tri etape, na koncu pa je imel kar 44 sekund prednosti pred Domenicom Pozzovivom in 47 pred Jesusom Herrado. Dirko je na odličnem šestem mestu končal Jan Polanc. Na 40 mestu je dirko končal Kristijan Koren, Domen Novak je bil 62.

Lucenku tri etape
Lucenko je bil najboljši po točkah, Elie Gesbert med mlajšimi člani, Katjuša Alpecin pa med ekipami. 
Na dirki po Andaluziji, ki jo poznamo tudi pod imenom Ruta del Sol je za kolesarji druga in z 216 kilometri tudi najdaljša etapa. Sevilla je gostila start, Torredonjimeno pa cilj. Etapa se je sicer končala po dolgem, položnejšem vzpenjanju, a za zmago se je udarila večja skupina kolesarjev.

Wellens ostaja v vodstvu
Po skoraj šestih urah dirkanja je bil najboljši Matteo Trentin, sicer član moštva Mitchelton Scott. Drugi je bil Danny Van Poppel, tretji pa Ivan Garcia. Junak prv etape Tim Wellens je obdržal vodstvo v skupnem seštevku. Matej Mohorič je ostal na 11. mestu. Luka Pibernik je zdaj 77., Grega Bole pa 94.

Antalya
V Turčiji se je začela etapna dirka Tour of Antalya. Govorimo o dirki druge kategorije, na kateri nastopajo tudi člani Adrie Mobila. V Antalyjo je prišel tudi nesporni junak ciklokrosa Mathieu Van Der Poel. Prav Nizozemec je dobil sprint prve etape od Beskonaka do Antalyje. Etapa je bila dolga 144 kilometrov. Van Der Poel je bil najmočnejši, na drugo mesto se je povzpel član Adrie Mobila Dušan Rajović. Van der Poel bo v drugi etapi s startom in ciljem v Antalyiji in jr ns štiridnevni dirki prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ