Prevlada mladincev Adrie Mobil na DP v Škofji Loki

Prevlada mladincev Adrie Mobil na DP v Škofji Loki
05.10.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Adria Mobil

V Škofji Loki je na deževno prvo oktobrsko nedeljo potekalo državno prvenstvo mladincev in mladink, na Gorenjskem pa so tokrat blesteli Dolenjci.

Mladinci Adrie Mobil v letošnji sezoni dirkajo odlično, Josip Radaković vodi res dobro zasedbo, ki se je izkazala tudi na državnem prvenstvu v Škofji Loki. Krog je bil dolg 6 kilometrov, za še bolj selektivno dirko pa sta poskrbela dež in mraz, ki kolesarjem nista olajšala dirkanja.

Kljub temu so novomeški kolesarji pričakovano nadaljevali z letošnjo prevlado, najprej v kategoriji mlajših mladincev, kjer je Žak Eržen osvojil naslov prvaka, drugi je bil kolesar kranjskega kluba Žiga Kalan, tretji pa še en kolesar Adrie Mobil Aljaž Turk.

Še bolj dominantni so bili Dolenjci v kategoriji starejših mladincev, kjer je do zmage po samostojnem pobegu prišel Adam Jordan, privozil si je skoraj minuto in 40 sekund naskoka pred glavnino, v kateri sta ekipni uspeh Adrie Mobil z drugim in tretjim mestom dopolnila Žiga Piskule in Jaka Špoljar, vsa tri odličja so tako odšla na Dolenjsko.

V kategoriji mlajših mladink je slavila Nuša Moroz iz KD Sloga 1902 Idrija, pri starejših mladinkah pa Ana Ahačič, ki brani barve BTC City Ljubljana Scott.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ