Prevladoval v ciklokrosu, zdaj še v Flandriji

Prevladoval v ciklokrosu, zdaj še v Flandriji
03.04.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Mathieu Van der Poel je dobil prestižno dirko Dwars doo Vlaanderen. Komaj 24-letni kolesar, ki je letos prevladoval v ciklokrosu, je bil nadvse prepričljiv. Matej Mohorič 15.

Nadaljuje se serija prestižnih enodnevnih dirk v Belgiji. Tokrat je bila na sporedu klasika Dwars door Vlaanderen. Govorimo o predvsem v drugi polovici nadvse razgibani dirki s startom v Roeselareju in ciljem v Waregemu. Dirka je bila dolga 183 kilometrov. Na startu so bili tudi Matej Mohorič, Jan Tratnik, Luka Pibernik, Kristijan Koren in Luka Mezgec. Nekatei zvezdniki za klasike, kot je Greg Van Avermaet so se nastopu odpovedali, a večina jih je bila na startu.

Na startu je bil tudi Mathieu Van der Poel, ki je letos povsem prevladoval v ciklokrosu. 24-letni kolesar pa je bil že na dirki Gent-Wevelgem četrti, dobil je dirko za VN Denaina. Mnogi so opozarjali nanj. Ubežno skupino so sestavljali Jonas Koch (CCC Team), Nelson Oliveira (Movistar), Ramon Sinkeldam (Groupama-FDJ), Zhandos Bizjigitov (Astana), Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe), Michael Hepburn (Mitchelton-Scott), Kris Boeckmans (Vital Concept-B&B Hotels) in Mihkel Räim (Israel Cycling Academy).

80 kilometrov pred ciljem, tik pred vstopom na Kruisberg pa so organizatorji kolesarje ustavili, saj so se preveč približali ženskam, ki so startale pred njimi. Kmalu po ponovnem startu je napadel IVan Cortina, sledil pa je Van der Poel. 40 kilometrov pred ciljem je v ospredju vztrajal Oliveira. Van der Poelu pa so se pridružili še Anthony Turgis, Lukas Postlberger ter kasneje, ko se je glavnina približala na 15 sekund še Bob Jungels, in Tiesj Benoot. Potem, ko je imel Oliveira težave s kolesom, se je dokončno izoblikovala zmagovalna skupina. To so sestavljali Benoot, Van der Poel, Turgis in Jungels. Glavnina jih kljub trudu ni uspela ujeti.

Peterica je v sprintu obračunala med sabo. Prvi je z napadom poskušal Benoot. Potem pa je pravi sprint prvi začel Turgis, a Van der Poel je bil prepričljiv. Sprint je dobil prepričljivo. Turgis je bil drugi, tretji pa Jungels. Sledila sta še Postlberger in Benoot. Tik pred glavnino je na cilj prišel še Luke Rowe. Sprint glavnine pa je dobil Danny Van Poppel. V tej skupini je bil tudi Matej Mohorič. Z zaostankom 19 sekund je zasedel 15. mesto. Jan Tratnik je bil 33., Luka Mezgec 94., Kristijan Koren 103. in Luka Pibernik 104. "Prepričati sem se moral, da me ne more nihče prehiteti iz ozadja. Spremljal sem akcijo Turgisa in čutil, da imam še dovolj moči za sprint," je dejal Van der Poel.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ