Prezimovanje na Majorki

Prezimovanje na Majorki
28.11.2016 AVTOR: Matej Zalar
V začetku februarja bomo zimsko sezono popestrili s tednom dni kolesarjenja na največjem otoku Balearskega otočja. Agencija Goodplace organizira vodene ture in izposojo kolesa v treh terminih: od 4.2. do 11. 2. 2017, od 25. 3. do 1. 4. 2017 in od 22. 4. d

Zimski kolesarski trening za ljubitelje na Majorki
Trajanje:
7 dni (5 + 1 dni kolesarjenja)
Skupna razdalja: 465 km
Vzpon: 6.650 m
Kolesa: Canyon Endurance ali Cube Litening

Cena: 690 EUR (vključuje prevoz z in na letališče na Majorki, 7 nočitev v hotelu s polpenzionom v dvoposteljnih sobah, vodenje na kolesarskih tura, najem kolesa).

Po dogovoru uredijo tudi letalsko vozovnico in prevoz do letališča na Dunaju iz Ljubljane.

Razpisani termini:

4. 2.–11. 2. 2017
25. 3.–1. 4. 2017
22. 4.–29. 4. 2017

VEČ INFORMACIJ: GOODPLACE                                               

Majorka je v poletni sezoni ena izmed turistično najbolj obleganih destinacij, pozimi, ko se življenje umiri, pa je zaradi ugodne klime, dobrih povezav in odličnih cest priljubljeno središče za trening najboljših cestnih kolesarjev. Na Majorki bo letos dobršen del zime preživel tudi Primož Roglič, Bicikel.com pa se na teden dni dolgo vodeno turo odpravlja 4. februarja.

400 kilometrov pod sredozemskim soncem
Kolobocije s transportom kolesa tokrat odpadejo, saj si jih bomo sposodili na otoku (na voljo so kolesa Canyon Endurance in Cube Litening), ne bo pa treba niti razmišljati o orientaciji, saj so kolesarski izleti na otoku vodeni. V petih ali po želji šestih kolesarskih dneh bomo tako spoznali dobršen del otoka. Po postopnem povečevanju razdalje v prvih treh dneh bomo po dnevu počitka po razgibanem otoku prevozili čedalje več, z vrhuncem na zadnji dan, ko nas čaka 120-kilometrska tura z 2.000 metri višinske razlike.

Tudi na dan počitka se lahko skupina za doplačilo dogovori za kolesarski dan, za turistični ogled otoka ali preprosto za pohajkovanje po otoku, najtežji turi zadnjih dveh dni pa bo mogoče po želji tudi nekoliko skrajšati. Vsega skupaj se bo prekolesarilo 465 kilometrov, vzpona pa bo za kar 6.650 metrov.

Dnevnik z Majorke
Kot je na naših odpravah običajno, bomo na Majorki tudi tokrat pisali dnevnik, ker je februarja nekaj mest še prostih, pa vas vabimo, da se nam pridružite že na prvi letošnji odpravi, ki je časovno idealna za začetek resnejšega treninga pred prihajajočo sezono. Temperature se v tem času čez dan povzpnejo čez 15 stopinj Celzija, medtem ko bodo v terminih ob koncu marca in aprila že tudi blizu 20-im stopinjam Celzija.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ