Pri 106 letih spet na velodromu (VIDEO)

Pri 106 letih spet na velodromu (VIDEO)
02.11.2018 AVTOR: DZ

Kaj boste počeli, ko boste stari 106 let? Zdaj si morda želimo, da bi jih dočakali toliko. Robert Marchand jih je dočakal in navdušuje. Na kolesu.

Robert Marchand je nase opozoril že leta 2012. Takrat je kot stoletnik na velodromu v eni uri prevozil dobrih 24 kilometrov in se tako zapisal med svojevrstne rekorderje. Leta 2014 je to znamko popravil na skoraj 27 km/h. Lani se je pri 105 letih spet podal na velodrom in v eni uri prevozil 22,55 km. “Lahko bi bil še boljši, če bi videl znak za zadnjih deset minut, saj bi nekoliko pospešil,” je takrat dejal. Čeprav so zdravniki izrazili skrb, kako bo morebitno naprezanje škodovalo njegovemu srcu, se je Marchand letos odločil za nov podvig.

Kmalu bo star že 107 let, se je spet podal na velodrom. Sicer se je s težavo povzpel na kolo, a potem je opravil nekaj krogov in postal najstarejši kolesar, ki se je peljal po velodromu. Po podvigu je izpostavil: “Kljub taki starosti, še vedno lahko nekaj narediš. Vsak dan poskušam biti aktiven, pa čeprav je to morda samo 20 minut. Ne smeš se zapustiti. Ko se usedeš in dan presediš v naslanjaču, je s tabo konec.” Marhchand je prejel medaljo in posebno majico s strani Mednarodne kolesarske zveze, potem pa so ga vprašali za nasvet, kako doseči tako starost: “Uporabi vse, zlorabi ničesar.” Sicer pa se je Marchand rodil v Amiensu inbil sprva gasilec. Del življenja je preživel kot delavec na plantažah sladkorja v Venezueli in potem v Kanadi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ