Pri 27-letih od smučarja do kolesarja

Pri 27-letih od smučarja do kolesarja
13.12.2020 AVTOR: DZ

Pri Bori-hansgrohe so se odločili za zanimivo potezo. Podpisali so pogodbo s 27-letnim smučarjem Antonom Palzerjem.

"Morda se zdi kot predrzna poteza in vsekakor je tu tudi nekaj tveganja, vendar pa smo Palzerja opazovali že kar nekaj časa in zaupamo v njegove fizične sposobnosti," je potezo komentiral glavni menedžer nemške ekipe Ralph Denk:

"Roglič in Woods dokazujeta, da so lahko taki primeri uspešni. Vedno pa smo govorili, da bomo iskali tudi v drugih športih." Palzer je sicer "smučarski gornik", aprila lani pa je pristopil do trenerja Helmuta Dollingerja. Najprej s prošnjo, da bi mu pomagal pri pripravah na svetovno prvenstvu v njegovem športu.

"Takoj je postalo jasno, da ima neverjetne številke. Še posebej VO2max," je dejal Dollinger: "Poleti že tako veliko trenira s kolesom, tako da smo njegove sposobnosti analizirali do potankosti. Odločilna stvar pa je bila, da si Toni to zares želi. Nadarjen je, a številke niso vse."

Seveda je svoje povedal tudi Palzer: "Profesionalni kolesar. Dolgo je bila to zgolj želja, sanje, ki so se zdele nedosegljive. Za to potezo sem se odločil šele po nekaj sestankih z ekipo."

Sicer pa se je Palzer leto aprila ekipi že pridružil na pripravah, od prihajajočega aprila dalje pa bo prieč z nastopanjem na dirkah za Boro-hansgrohe: "Zame bo prvi izziv, da se razvijem, potem, da postanem dober klubski kolega. Šlo pa bo tudi za spremembo ritma. Bil sem predvsem zimski športnik, zdaj se bom ukvarjal s poletnim športom."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ