Pri 27 letih prisiljen končati kariero

Pri 27 letih prisiljen končati kariero
21.09.2023 AVTOR: DZ, foto: Jumbo Visma

Nathan Van Hooydonck. Zvesti pomočnik zvezdnikom Jumba Visme na največjih dirkah je naznanil, da bo zaradi težav s srcem končal kariero. Pri 27 letih.

Nathan Van Hooydonck je 12. septembra doživel prometno nesrečo. V času, ko so njegovi klubski kolega prevladovali na dirki po Španiji - Jonas Vingegaard je na dan nesreče njemu posvetil celo etapno zmago - se je Belgijec ponesrečil. Kmalu je postalo jasno, da je do prometne nesreče prišlo, ker je v avtomobilu doživel zastoj srca.

Na srečo so mu hitro pomagali in mu rešili življenje, v bolnišnici pa so mu zaradi ugotovljene srčne aritmije vstavili defibrilator. Zdaj je jasno, da kariere ne bo mogel nadaljevati. "Zavedam se, da sem imel neverjetno srečo. Lahko bi se razpletalo povsem drugače, če mi ne bi tako hitro pomagali. Zdaj je vse v redu, še vedno pa se moram soočiti z dejstvom, da to pomeni konec moje profesionalne kariere," je v uradni izjavi za javnost dejal Nathan Van Hooydonck.

Letos je do končne zmage na dirki po Franciji pomagal Jonasu Vingegaardu, njegova zadnja dirka pa je bila septembrska dirka po Veliki Britaniji, ki jo je dobil Wout Van Aert. "Rad bi se zahvalil vsem ljudem, ki so mi pomagali, zdravstvenemu osebju v bolnišnici in vsem navijačem, ki so mi pošiljali sporočila. Zdaj se bom osredotočil na okrevanje in na starševsko vlogo. Z Alicio je vse OK, tudi med nosečnostjo, tako da nestrpno pričakujeva otroka, kar mi še dodatno pomaga."

Prav soproga je bila tudi v avtomobilu v času nesreče, a se ni resneje poškodovala. S podobnimi težavami s srcem se je ukvarjal tudi Italijan Sonny Colbrelli. Potem, ko je bila za njim najboljša sezona v karieri - dobil je klasiki Pariz-Roubaix in postal evropski prvak - je moral predčasno končati športno pot.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ