Pri 37 letih najmočnejši na vzponu

Pri 37 letih najmočnejši na vzponu
17.04.2017 AVTOR: D. Z.
Michele Scarponi je dobil prvo etapo na dirki Tour of the Alps, na kateri nastopajo številna znana imena.

Začela se je dirka Tour of the Alps, nekdaj dirka po Trentinu. Prva etapa je že bila gorska. Kufstein je gostil start, cilj pa je bil v Innsbrucku, in sicer na vrhu 848 metrov visokega vzpona.

Etapa je bila dolga 142 kilometrov. Prvi del etape so zaznamovali ubežniki Nicola Bagioli (Nippo - Vini Fantini), Davide Ballerini (Androni Giocattoli), Eugert Zhupa (Wilier Triestina), Davide Orrico (Sangemini - Mg. K VIS) in Luca Raggio (Italija). Kolesarji Skyja pa so poskrbeli, da jih je glavnina ujela in sledili so novi napadi. 17 kilometrov pred ciljem je bil v ospredju samo še Filosi, pred kolesarji pa je bil samo še spust in zaključni vzpon.

Ritem v glavnini so narekovali člani Astane, Skyja in moštva BMC. Kmalu po začetku vzpona so se začeli napadi. Dva kilometra pred ciljem sta pospešila Geraint Thomas in Domenico Pozzovivo. V zaključku se je izoblikovala manjša skupinica kolesarjev. Sledil jim je tudi zimzeleni, 37-letni Michele Scarponi. Kolesar Astane, ki bo po odpovedi Fabia Aruja prevzel vlogo kapetana na Giru je bil v zadnjih metrih najmočnejši. Thomas je bil drugi, Pinot tretji, četrti pa Formolo. Slovencev na dirki ekstra kategorije ni.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ