Pri 46 letih podpisal novo pogodbo

Pri 46 letih podpisal novo pogodbo
04.12.2017 AVTOR: D. Z.
Legendarni Davide Rebellin nadaljuje kariero. V sezoni 2018 bo vozil za moštvo Natura4Ever Sovac.

Davide Rebellin je bil v najboljših letih mojster za zahtevne enodnevne klasike. Italijan je v sezoni 2004 dobil Amstel Gold Race, Valonsko puščico in Liege-Bastogne-Liege.

Po osvojeni srebrni medalji na olimpijskih igrah v Pekingu pa je padel na dopinški kontroli. Proces proti njemu se je dolgo vlekel. Imel je še osebne težave, a očitno ne pozna predaje. Kariere kar noče končati. Letos je bil – potem ko je zapustil moštvo CCC Sprandi Polkowice – član moštva Kuwait Cartucho.

Slavil je tri zmage, dobil pa je etapno dirko druge kategorije Tour de Banyuwangi Ijen. Najboljša leta so očitno za njim, a očitno ne popušča. Sestal se je z ustanoviteljem kontinentalne ekipe Natura4Ever Geoffreyjem Coupejem in hitro sta podpisala pogodbo. “Zjutraj se je menedžerju Geoffreyju Coupeju izpolnila ena izmed želja. Davide Rebellin bo pomemben član moštva. Tako s športnega vidika kot tudi z njegovimi izkušnjami, ki jih lahko prenese na mlade kolesarje, ” so pri ekipi zapisali v izjavi za javnost. V ekipo so pritegnili tudi do zdaj kolesarja World Tour moštva Dimension Data Youcefa Reguiguija.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ