Pri 49 letih našel ekipo

Pri 49 letih našel ekipo
20.02.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Davide Rebellin. 49-letni Italijan noče končati kariere in spet je našel novo ekipo. Tokrat se vrača v Italijo.

Davide Rebellin je med elito prestopil že leta 1992. Torej, šest let pred rojstvom zadnjega zmagovalca dirke po Franciji Tadeja Pogačarja. Pred Rebellinom je zdaj že 29. sezona.

"Ne zanima me podiranje rekordov, ampak želim vztrajati, dokler me bo to veselilo in dokler bom lahko imel še nekaj besede," je Rebellin dejal za časopis Gazzetta dello Sport. Rebellin je zdaj podpisal pogodbo z moštvom Work Service Marchiol Vega, ki ima kontinentalno licenco. To pomeni, da bo ekipa nastopila tudi na bližajoči se dirki Trofeo Laigueglia, na kateri bo nastopilo tudi 11 ekip z elitno WorldTeam licenco.

Ekipe Davideja Rebellina: Meridiana Kamen, Sovac Natura4Ever, Kuwait Cartucho.es, CCC Sprandi Polkowice, Miche Guerciotti, Serramenti PVC Diquigiovanni Androni Giocattoli, Gerolsteiner, Liquigas Pata, Polti, La Francaise des Jeux, MG Maglificio.

"Lepo bo voziti z novimi cilji v glavi in s podporo menegerjev, ki so mi izkazali zaupanje. Kolesarstvo je zame več kot samo služba ali strast. Sebe vidim v očeh mladih kolegih. Njihove upe, projekte. Bolj kot da bi jih samo učil, želim ekipi prikazati vse tiste občutke in čustva, ki ti jih da kolesarstvo," je še dejal Rebellin. Rebellin, ki je večkrat nastopil tudi na dirki po Sloveniji je v zadnjih letih zamenjal ogromno ekipo.

V najboljših letih pa je v isti sezoni dobil Amstel Gold Race, Valonsko puščico in Liege-Bastogne-Liege. Bil je mojster za enodnevne klasike. Mladi prihajajo, a starejši se očitno ne predajajo. Rebellin na najvišji ravni resda ne bo tekmoval, zato pa bo na UAE Touru dirkal Alejandro Valverde. 40-letni Španec je na primer leta 2002 dirkal z Erikom Dekkerjem. Zdaj se bo v ZAE soočil z Erikovim sinom Davidom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ