Pri 52 ohranja upanje za pogodbo

Pri 52 ohranja upanje za pogodbo
27.01.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Andrea Tafi še vztraja in se pri 52 letih želi vrniti v kolesarsko karavano. Zgolj za klasiko, ki jo je dobil pred skoraj 20 leti – Pariz-Roubaix.

Andrea Tafi je bil mojster za klasike. Leta 1996 je po dolgem pobegu dobil dirko po Lombardiji, tri leta kasneje dirko Pariz-Robuaix, naslednje leto Pariz-Tours. In leta 2002 še dirko po Flandriji. Tafi ima zdaj 52 let in že pred časom je dejal, da se želi vrniti v karavano. Predvsem z mislijo, da bi kljub letom poskušal dokončati klasiko Pariz-Robuaix. Seveda potrebuje za to zaupanje ene izmed ekip, ki bodo na »Severnem peklu« nastopile. Do velike klasike manjkajo še manj kot trije meseci, Tafi pa še vedno nima ekipe.

"Treniram tako trdo, kot sem v času moje profesionalne kariere. Upam, da bom lahko startal."

»V prvem tednu februarja želim jasen odgovor. Zaenkrat ne morem še nič reči,« je Tafi dejal za Het Nieuwsblad: »To ni hec, ampak pravi cilj. Treniram tako trdo, kot sem v času moje profesionalne kariere. Upam, da bom lahko startal.« Sicer pa se je Tafi upokojil po koncu sezone 2005, ko je bil član moštva Saunier Duval. Največje uspehe in praktično vse najpomembnejše zmage je dosegel v moštvu Mapei-CLAS. »Noče priznati, vendar pa ne more najti ekipe. Noče govoriti o tem, noče povedati, da bo moral nastopiti na amaterski različici,« je dejal eden izmed novinarjev, Tafi pa:

"Vsak dan treniram od pet do sedem ur. Grem naprej. Nočem obupati. Miren sem. Želim nadaljevati po tej poti in živeti svoje sanje."

»Ne vem, o pomanjkanju zanimanja ekip zdaj nočem govoriti. Vsak dan treniram od pet do sedem ur. Grem naprej. Nočem obupati. Miren sem. Želim nadaljevati po tej poti in živeti svoje sanje. Zaupam v ?'zdravo kmečko pamet' in verjamem, da bom lahko proslavil zmago iz leta 1999.« Tafi bo 7. maja star 53 let. Ekipe, ki bodo nastopile na klasiki Pariz-Roubaix pa so: EF Education First, Direct Energie, Bora Hansgrohe, Vital Concept B&B Hotels, Delko Marseille Provence, Arkea Samsic, Cofidis, Roompot Charles, Wanty Groupe Gobert, UAE Team Emirates, Bahrain Merida, Jumbo Visma, AG2R La Mondiale, Astana, CCC Team, Deceuninck Quick Step, Groupama FDJ, Lotto Soudal, Mitchelton Scott, Jurgen Roelandts, Dimension Data, Katjuša Alpecin, Sky, Sunweb in Trek Segafredo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ