Pri Adrii Mobilu poskrbeli za nov prestop med elito

Pri Adrii Mobilu poskrbeli za nov prestop med elito
09.11.2012 AVTOR: D. Z.
Adria Mobil bo ob izjemnega hribolazca. Kristijan Đurasek, Hrvat, ki je letos blestel v dresu novomeškega moštva, je podpisal pogodbo z italijanskim Lamprejem.

Kristjan Đurasek se je letos izkazal na nekaterih zahtevnih enodnevnih dirkah v Italiji, ko je na vzponih sledil ritmu najboljših predvsem italijanskih hribolazcev. To je očitno pritegnilo pozornost vodilnih pri Lampreju, ki se že hvalijo z dejstvom, da bo prvič v zgodovini moštva zanje vozil Hrvat. Đurasek ima 25 let (letnik 1987), prihaja pa iz Varaždina. Velik je 170 centimetrov, v formi pa ima zgolj 56 kilogramov. Dokaz več, da gre za "čistega" hribolazca.

Leta 2009 in 2011 je bil državni prvak v cestni vožnji, leta 2011 pa tudi državni prvak v vožnji na čas. Letos je zasedel izjemno tretje mesto na enodnevni dirki prve kategorije GP Industria e Arigianato - Larciano. Sedmi je bil na dirki po Apeninu, etapni preizkušnjo po Padaniji pa je končal na devetem mestu, medtem ko je bil v kraljevski etapi celo tretji.

Iz Lampreja so sporočili, da je leta 2008 vozil za Perutnino iz Ptuja, naslednja tri leta je bil član hrvaške Loborike, letos pa je branil barve Adrie Mobil, ki jo vodi Milan Eržen. "Postati del Pro Tour ekipe so sanje. Plačilo za ves trud in požrtvovalnost. Zdaj se mi je ta priložnost ponudila tudi po zaslugi ekip, za katere sem dirkal v preteklosti. Tam so verjeli vame," je dejal Đurasek.

"V sezoni 2012 sem se izkazal, vendar vem, da se lahko še izboljšam. Prepričan sem, da mi bodo v Lampreju omogočili dolgoročen napredek. Zahvaljujem se jim zato, ker verjamejo vame in zagotavljam, da se jim bom za zaupanje zahvalil," je še zaključil Hrvat, ki je največje uspehe dosegel v novomeški Adrii Mobilu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ