Pri Adriji Mobilu pridobili mladega 'Savčana' Katrašnika

Pri Adriji Mobilu pridobili mladega 'Savčana' Katrašnika
22.10.2015 AVTOR: D. Z.
Gašper Katrašnik bo v naslednji sezoni član moštva Adria Mobil. 20-letnik je do zdaj vozil za kranjsko Savo.

Sava iz Kranja je letos nastopala kot ekipa brez licence, saj Gorenjci zaradi finančnih težav niso pridobili kontinentalne licence. Njihov najboljši kolesar v letošnji sezoni je bil Gašper Katrašnik. Pri komaj 20 letih je bil sedmi na cestni dirki za evropsko prvenstvo do 23 let. Dobil je dirko druge kategorije v Sarajevu.

Katrašnik pa se bo zdaj lahko preizkušal na nekoliko pomembnejših dirkah. Pri Adriji Mobilu so tako dodali novo ime v postavo za sezono 2016. Ob izgubi Marka Kumpa in Primoža Rogliča, imajo zaenkrat pogodbe podaljšane Radoslav Rogina, Kristjan Fajt, Jure Golčer, David Per, Gorazd Per, Domen Novak in Jon Božič. Zdaj se jim je pridružil še Gašper Katrašnik.

»Prestop v Adrio Mobil vidim kot korak na naslednjo stopničko v moji karieri. Nova ekipa in novo okolje mi bosta vlili še dodatno motivacijo za delo. Verjamem, da se bom v novi ekipi veliko naučil, napredoval in se bomo s fanti dobro razumeli. Če bo vse to delovalo tako kot mora, bodo zagotovo prišli tudi rezultati, « je v uradni izjavi za javnost moštva Adria Mobil dejal Katrašnik.

Kakšna pridobitev pa je mlad kolesar iz Save? »Gašper Katrašnik je mlad, perspektiven kolesar. Je hiter v zaključkih in soliden na vzponih, kar je zelo dobra kombinacija. Že lani je bil na spisku naših želja in bi se lahko v letošnji sezoni veliko naučil od Marka Kumpa. Z njegovim prihodom imamo v Adriji Mobilu jedro slovenske reprezentance U23 za prihodnje leto. Pri nas bo imel odlične pogoje, da se razvije v vrhunskega kolesarja, « je dejal Boštjan Mervar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ