Pri Cylu ustvarjajo popolno mestno kolo

Pri Cylu ustvarjajo popolno mestno kolo
10.06.2014 AVTOR: Matej Zalar
Cylo je novi proizvajalec na tržišču, ki sicer ne prinaša revolucionarnih novosti, z zmesjo že uveljavljenih pristopov pa želi ustvariti popolno kolo za mestno vožnjo.
Cylo sestavljata brata, ki sta odraščala v Franciji, zdaj pa živita v Oregonu, zato tudi ime podjetja Cylo – “cycling ” in “velo ”.

Z modelom Cylo One vstopata na tržišče, sta pa tako samozavestna, da trdita, da bo njuno kolo najboljše kolo za vožnjo po mestu do sedaj. Sestavlja ga aluminijasti okvir, pri katerem sta bila posebej pozorna na ramerje med togostjo in težo.

V okvir so spredaj in zadaj vgrajene LED luči, ki svetijo z močjo 205 lumnov, poganja pa jih dinamo. Luči svetijo še pet minut po tem, ko prenehamo z vožnjo s kolesom. Vgrajeni merilec pospeškov skrbi za to, da se ob zaviranju vklopi rdeča luč pod sedežem, zaradi česar so kolesarji med ustavljanjem bolj vidni in s tem bolj varni.

Izdelali bodo tri modele koles, ki se gibljejo od 1850 do 3100 dolarjev. Osnovni model ne bo imel prestav, z najdražjo različico pa dobimo kolo z 11 prestavami. Obstajajo še druge razlike med modeli, vendar so vsi izdelani z aluminijastim okvirjem.

Kolo Cylo odlikuje tudi zelo lepa zunanjost, kar pa je v nekaterih primerih lahko tudi pomanjkljivost, saj je tako še bolj na udaru tatov.

Cylo trenutno začenja s produkcijo svojih koles, za začetek jih bodo izdelali 50, izključno za trg v ZDA, nato pa načrtujejo širitev proizvodnje tudi v Evropo. Načrtujejo tudi nadaljnje različice modela Cylo One, med njimi tudi električno verzijo kolesa.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ