Pri e-kolesih se obetajo spremembe - Eurobike 2014

Pri e-kolesih se obetajo spremembe - Eurobike 2014
22.08.2014 AVTOR: Matej Zalar
V nekaj preteklih letih so elektronska kolesa postala pripomoček, ki je vedno bolj popularen med mestnimi uporabniki. Eurobike predstavlja smernice za 2015.
Najbolj zaslužno mesto za razvoj kulture kolesarjenja v velikih svetovnih prestolnicah je nedvomno Kobenhaven, kjer večina ljudi uporablja kolo kot vsakodnevno prevozno sredstvo. Po kopitu glavnega mesta Danske so se začele zgledovati tudi ostale prestolnice, tudi Ljubljana, tako pa je nastala tudi potreba po novih, boljših mestnih kolesih.

Industrija se je usmerila v električna kolesa ali e-kolesa, ki s pomočjo motorja olajšajo vožnjo s kolesom do te mere, da lahko tudi na delovno mesto pridemo, brez da bi izgubili sapo ali se povsem prepotili. Sploh v mestih, ki so nekoliko bolj razgibana kot danska prestolnica, je pomoč motorja zelo dobrodošla.

V zadnjih nekaj letih si je peščica proizvajalcev razdelila trg električnih koles, leto 2015 pa naznanja spremembe predvsem v smislu diverzitete med proizvajalci. Zavel je nov energetski duh, ki pri e-kolesih išče nove možnosti, tudi s pomočjo sončnih celic, glavno vodilo proizvajalcev pa je bilo električna kolesa narediti cenovno bolj prijazna običajnemu uporabniku.

Eden od novih igralcev na trgu e-koles je tudi podjetje, ki izdeluje avtomobilske dele Brose, ki je pred kratkim objavilo začetek proizvodnje svoje linije e-koles. Ostale novosti pa si oglejte na naši spletni strani v prihajajočih dneh, saj se bo med 27. in 30. avgustom na Eurobike sejmu mudila tudi ekipa Bicikla. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ