Pri Ineosu podaljšujejo pogodbe

Pri Ineosu podaljšujejo pogodbe
24.10.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Pri Ineosu so očitno dolgo upali, da bi v svoje vrste privabili Remca Evenepoela. To se ni izšlo. So pa podaljši pogodbi z Geraintom Thomasom in Carlosom Rodriguezom.

Najprej o zmagovalcu dirke po Franciji. Geraint Thomas. 25. maja je dopolnil 36 let. Bil je tik pred zmago na dirki po Italiji, ko mu je dan pred koncem rožnato majico po izjemni vožnji na Svete Višarje slekel Primož Roglič.

Dolgo se je ugibalo, če je to morda bila Thomasova zadnja tekmovalna sezona, a je zdaj jasno, da bo zmagovalec dirke po Franciji iz leta 2018 kariero podaljšal. Z Ineos Grenadiers je podpisal dveletno pogodbo. "Še vedno rad kolesarim, treniram, dirkam. Samo izgubljanje kilogramov in potem ohranjanje teže mi ni všeč," se je v uradni izjavi za javnost pošalil Geraint Thomas:

"To je zagotovo moja zadnja pogodba. Je pa res, da sem dolgo razmišljal o tem, a vedno pravim, da nikoli ne resi nikoli. Veselim se še dveh velikih let. Upam, da bom ekipi pomagal napredovati. S številnimi fanti se resnično dobro ujamem." Rekel je, da želi predvsem uživati, in da še ne ve, katerim dirkam se bo posvetil. Morda spet klasikam, morda tritedenskih dirkam: "Še vedno sem lačen vsega tega. Še vedno pa sem pripravljen pomagati ekipi in se poskušati vrniti na vrh."Vsekakor se bo lahko izkazal tudi v vlogi mentorja. Ineos Grenadiers je uspel podaljšati pogodbo tudi z mladim upom Carlosom Rodriguezom. Španec je med elito prestopil z pomočjo britanske ekipe, potem pa naj bi že podpisal predpogodbo z Movistarjem. A so pri Ineosu uspeli podaljšati sodelovanje z Rodriguezom, ki se je letos izkazal z etapno zmago na dirki po Franciji.

Dirko je končal na petem mestu v skupnem seštevku in bil obenem tudi drugi med mladimi kolesarji. Pred njim je bil samo Tadej Pogačar. 22-letni Rodriguez bo v Ineosu ostal vsaj do konca sezone 2027. "Že od otroštva sem želel nastopiti na dirki po Franciji. Ob spremljanju Toura sem občudoval kolesarje Skyja, v upanju, da bom nekega dne član te ekipe. Letošnje leto je bilo posebno, saj sem prvič nastopil na Touru. Težko opišem, kako neverjetno je to bilo, saj sem tam nastopil v ekipi, o kateri sem vedno sanjal," je priznal Rodriguez. Glavni mož Ineosa Rod Ellingworth pa je dodal:

"Verjamemo, da bo v prihodnosti v ekipi igral pomembno vlogo. Veseli smo, da smo uspeli podaljšati pogodbo s Carlosom vse do leta 2027." Rodriguez se je v preteklosti izkazal tudi z drugim mestom na dirki Tour de l'Avenir. Leta 2021 se je po napadu v zadnji etapi kasnejšemu zmagovalcu Tobiasu Hallandu približal na sedem sekund. Tudi v naslednji sezoni se bo na največjih tritedenskih dirkah lahko boril za belo majico najboljšega mladega kolesarja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ