Pri Jumbo Vismi zaradi kronometra ne bodo spreminjali odločitve

Pri Jumbo Vismi zaradi kronometra ne bodo spreminjali odločitve
27.06.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Sicer gre za pričakovano odločitev, pa vendarle. Pri Jumbo Vismi so potrdili, da zaradi prekrivanja SP v kronometru in dirke po Franciji programa kolesarjev ne bodo spreminjali.

Letošnja sezona je vsekakor milo rečeno neobičajna in ob reševanju le te bo prišlo tudi prekrivanja nekaterih dogodkov. Med drugim se bo dirka po Franciji končala 20. septembra. Prav na ta dan pa bo na sporedu tudi članska vožnja na čas na svetovnem prvenstvu v Aiglu.

Sicer se zdi nekoliko nerazumljivo, a organizatorji in Mednarodna kolesarska zveza očitno ne nameravajo spremeniti datuma vožnje na čas. Letos se bo sploh prvič zgodilo, da se bo prvenstvo začelo s članskim kronometrom, saj se je v preteklih letih začlo z ekipno vožnjo na čas, lani pa z novo disciplino - mešano štafeto. Prav zato se zdi, da imajo organizatorji dovolj manevrskega prostora za spremembo datuma.

Še posebej ob vseh teh povsem novih okoliščinah in spremembah zaradi koronavirusa. Zaenkrat pa se zdi, da do sprememb ne bo prišlo. Zato pa so iz Jumba Visme za spletni portal wielerflits.nl potrdili, da zaradi tega datuma načrtov ne bodo spreminjali. Praktično vse najboljše kolesarje nameravajo poslati na Tour, s svetovnim prvenstvom pa se tako ne bodo obremenjevali, tudi če bi jih njihove kolesarje selektorji uvrstiti v reprezentanco.

To pomeni, da kolesarji kot so Primož Roglič, Tom Dumoulin, Tony Martin, Wout van Aert … v vožnji na čas ne bodo nastopili, saj vse stavijo na Tour de France. Prav pri wielerflits.nl naj bi s strani UCI prejeli potrdilo, da se program svetovnega prvenstva ne bo spreminjal. Po vsej verjetnosti bo naslov lahko branil Rohan Dennis, ki je imel že od začetka sezone v programu dirko po Italiji. Potem je tu Remco Evenepoel, ki bo ravno tako nastopil na Giru.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ