Pri Rogliču bo zdaj drugi sponzor stopil v ospredje

Pri Rogliču bo zdaj drugi sponzor stopil v ospredje
01.03.2018 AVTOR: D. Z.
Moštvo LottoNL Jumbo, v katerem vozi tudi Primož Roglič se bo sezoni 2019 vsekakor imenovalo nekoliko drugače, saj so se pri Jumbu odločili, da bodo vložili precej več sredstev.

Primož Roglič je vse od prestopa v moštvo LottoNL Jumbo tudi člane te ekipe. V vsega dveh sezonah med elito pa je dosegel neverjetne uspehe, zato ni čudno, da je brez težav podaljšal pogodbo.

Zdaj pa v javnost prihajajo nove lepe novice. Če se nekatere precej bogatejše ekipe ukvarjajo z vprašanjem, kako si zagotoviti varno prihodnost – tu merimo predvsem na Astano (kolesarji še niso dobili letošnjih plač) in BMC (menedžer išče nove vlagatelje za naslednjo sezono) – so Nizozemci očitno preskrbljeni. Podpisali so novo, kar petletno pogodbo z zdaj drugim sponzorjem Jumbom. Govorimo o nizozemski trgovski verigi, ki želi stopiti v ospredje.

Z vodstvom so namreč sklenili dogovor, da bo od leta 2019 naprej Jumbo prvi sponzor kolesarske ekipe in tudi prvi sponzor ekipe hitrostnega drsanja. Novica je prišla v javnost ravno dan potem, ko so iz nizozemske loterije sporočili, da bodo konec sezone prenehali v taki obliki podpirati kolesarstvo. Glavni menedžer Richard Plugge je tako poudaril: “Fantastično, da nas bo Jumbo tako podprl in bo z nami ustvaril nekaj novega. Uspešni želimo biti s kolesarji, ki smo jih sami razvili, s kolesarji, ki so se razvijali skupaj z nami. Jumbo nam bo ponudil priložnost, da se bomo dolgoročno razvijali na naših že zdaj trdnih temeljih. ” Kljub umiku Lotta pa časopis De Telegraaf poroča, da se bo proračun ekipe povečal na 15 milijonov evrov. Poleg tega bodo pri ekipi zdaj iskali drugega sponzorja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ