Pri Rogu sodelujejo z Avstralci

Pri Rogu sodelujejo z Avstralci
16.11.2017 AVTOR: D. Z.
Letos še Rog Ljubljana, v naslednji sezoni pa se bo ljubljanska ekipa preimenovala v Ljubljana Gusto Xaurum.

Seveda govorimo o članski ekipi, ki se lahko pohvali z izjemnimi mladimi kolesarji, ki jih rezultatsko vodita predvsem najmlajša Žiga Jerman in Tadej Pogačar.

Zdaj so iz KD Rog prek facebooka sporočili, da se pred sezono 2018 obetajo spremembe. Članska ekipa se bo tako imenovala Ljubljana Gusto Xaurum. “Po glavnih dveh sponzorjih, ki sta podprla zamisel projekta Aussie-Slo Cycling project, v okviru katerega se povezujejo športni zanesenjaki iz Avstralije in Slovenije. Obe državi imata bogato športno tradicijo, tako na področju rekreativnega kot profesionalnega športa prav tako pa nas povezuje tudi precej velika izseljenska slovenska skupnost v Avstraliji. Prav tako sta v projekt vključena glavna podpornika kolesarskega športa v Ljubljani, družba BTC CITY in mesto Ljubljana, ” so pri KD Rog zapisali na facebooku.

Športni direktor ostaja Marko Polanc, kot menedžer pa se mu bo pridružil Tomaž Poljanec, ki je do zdaj vodil ekipo Team Gusto. “Poleg slovenskih in avstralskih kolesarjev bo v novi ekipi še nekaj kolesarjev iz Azije in en Hrvat. Jedro ekipe in garancija za uspeh ostajajo mladi upi Roga, na čelu s Tadejem Pogačarjem in Žigo Jermanom, ” so še zapisali na facebooku. Sicer pa je jasno, da bodo kolesarji uporabljali kolesa Gusto – gre za proizvajalca koles s Tajvana. Xaurum pa je kriptovaluta. “Projekt je aktivno podprla tudi avstralska organizacija Head Crack, ki opozarja na pomen športa kot podpore pri zagotavljanju telesnega in duševnega zdravja, ” so še zapisali v izjavi za javnost.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ