Pri Savi navdušeni nad prihodom Tadeja Valjavca: "Je v odlični formi!"

Pri Savi navdušeni nad prihodom Tadeja Valjavca: "Je v odlični formi!"
07.03.2013 AVTOR: D. Z.
"Lani nihče ni vedel, zakaj trenira, a treniral je zato, da se bo vrnil in sodeč po zadnjih treningih je v odlični formi," je o Tadeju Valjavcu povedal športni direktor Save Matej Stare.
"Tako motiviranega kolesarja pri teh letih še nisem videl"
»S Tadejem dobro sodelujeva. Bila sva vrstnika še iz mladinskih vrst. Seveda je dobrodošel v ekipi, saj bo v veliko pomoč mladim fantom. Vsak član ekipe si že v sami ekipi najde vzornika in takega kot je Tadej, je zagotovo lepo imeti. Pri teh letih tako motiviranega kolesarja, kot je zdaj Tadej, še nisem videl, « je priznal Matej Stare, ki si želi, da bi imel Valjavec priložnost nastopiti na čim težjih dirkah, obenem pa mora biti Stare pozoren, da s tem ne bo preveč obremenjeval precej mlajših fantov.

V ekipi jih je namreč kar 14, vsi pa so deset in več let mlajši od Valjavca. »Vse je povezano z denarjem. Dobre dirke veliko stanejo. Zato je zanj glavni cilj dirka po Sloveniji, tako da se mu bomo povsem podredili. « Glavni menedžer ekipe Matjaž Zevnik je bil pravzaprav prvi, ki se je z Valjavcem pogovarjal o morebitnem prestopu v Savo.

"Tadej bo v pomoč športnemu direktorju"
»Že kmalu po svetovnem prvenstvu sva se na njegovo iniciativo usedla. Hitro sva se zmenila. Vmes je sicer bilo še nekaj ovir, vendar smo se s predsednikom Hvastijem in Staretom strinjali, da lahko ekipi veliko prinese. Vendar pod pogojem, da so vse stvari razjasnjene in zdaj so, « je razkril Zevnik, ki je še dodal:

»Zdaj ne vidim nobene ovire, da med nami ne bi prišlo do dobrega sodelovanja. Vesel sem, da prihaja v mlado ekipo. V Tadeju vidim velik potencial, saj bo lahko v veliko pomoč športnemu direktorju. Sem optimist in menim, da je pred nami dobra sezona. Osredotočili se bomo na dirko po Sloveniji in na dirko za Memorial Filipa Majcna. « Zevnik ni pozabil omeniti niti svetovnega prvenstva, ki bo tokrat v Firencah. Želi si, da bi imeli v vseh kategorijah vsaj po enega predstavnika.

Hvasti ponosen na Valjavčevo vrnitev
»Na vse skupaj gledam predvsem s ponosom. Da se je Tadej vrnil v naš klub, kjer je tudi zrasel, mi veliko pomeni. Pri nas smo vzgojili mnogo vrhunskih kolesarjev, pa tudi strokovnjakov. Če pa potegnem črto skozi to obdobje dobrih 50 let, potem bi omenil predvsem tri, ki so se še posebej zapisali. To so Bojan Ropret, Tadej Valjavec in zdaj Matej Mohorič. Ponosen sem, « je na novinarski konferenci ob predstavitvi ciljev Tadeja Valjavca dejal predsednik kolesarskega kluba Sava Kranj Franc Hvasti:

»Tadejevo odločitev spoštujem. Vem, da je imel še kakšna vrata odprta, pa se je vseeno odločil za nas. Mislim, da bo lahko pomagal pri razvoju našega kluba in mladih tekmovalcev. Mogoče bo s tem klub pridobil tudi po finančni plati. Vidi se že na dresih. Imamo novega sponzorja s Češke, ki ga je pripeljal Tadej. Pogovarjamo se še z nekaterimi. Pričakuem, da bo Tadej skupaj z Mohoričem in nekaterimi drugimi dosegel kakšen vidnejši rezultat in da bomo s tem bolj zanimivi za sponzorje. «

Te dni že prve dirke
Tudi prej omenjeni Zevnik je s člansko ekipo Save zelo zadovoljen, saj ima na razpolago 14 nadarjenih kolesarjev: »Jedro je, trener pa bo imel dovolj kolesarjev na izbiro, da bo koga kdaj lahko spočil. Sam pravim, da so že prve dirke tiste, ki pokažejo, kje smo. Na dirkah v Umagu in Poreču je veliko dobrih kolesarjev. Tam se hitro vidi. Prva dirka ti lahko da veliko samozavesti. « Kolesarji so v hrvaško Istro že odpotovali.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ