Pri Sidiju slavijo svoje šampione

Pri Sidiju slavijo svoje šampione
24.07.2012 AVTOR: D. Z.
Pri enemu izmed najbolj poznanih proizvajalcev kolesarskih čeveljev na svetu - Sidiju, so imeli spet razlog za proslavljanje.
Po končani dirki po Franciji so lahko slavili svoje šampione, oziroma kolesarje, ki so z njihovimi čevlji vzbujali pozornost na znamenitem Touru. Med temi kolesarji lahko omenimo celoten Liquigas, seveda s tretjim v skupnem seštevku Vincenzom Nibalijem in z zeleno majico Petrom Saganom na čelu. Nikakor pa ne smemo mimo Christopherja Froomea, ki je dobil etapo in bil tudi drugi v skupnem seštevku.

"Froome je odigral ključno vlogo pri branjenju rumene majice, ki jo je nosil Wiggins. S tem, kar je Froome pokazal že na lanski Vuelti in tudi na letošnjem Touru, smo lahko prepričani, da bi se lahko v prihodnosti tudi sam boril za rumeno majico," so pri podjetju Sidi zapisali v izjavi za javnost, obenem pa so pohvalili še predstave kolesarjev Liquigasa.

Pri tem moštvu prav vsi kolesarji nosijo njihove čevlje: "Vincenzo je bil na vzponih eden izmed najboljših, v kronometrih pa se je dobro branil. Tretje mesto je potrditev njegove zrelosti. Dokaz, da je najboljši Italijan za največje etapne dirke. Po Feliceju Gimondiju je postal prvi Italijan, ki je stal na odru za zmagovalce na vseh treh največjih etapnih dirkah," so še zapisali v izjavi za javnost.

Nibali je namreč že dobil dirko po Španiji in bil dvakrat tretji na zanj domačem Giru. Pri Sidiju pa so še posebej izpostavili nosilca zelene majice Petra Sagana. "Majica, ki je še dodatna zvezdica v že tako boagati karieri mladega kolesarja. Fant bo še kako nevaren tudi na prihajajočih olimpijskih igrah." Sicer pa smo o ustanovitelju Sidija Dinu Signoriju in o tej tovarni že pisali v eni izmed naših prejšnjih številk revije Bicikel.com.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ