Pri Skyju bodo prisegli: Nismo bili in nismo vpleteni v dopinške afere!

Pri Skyju bodo prisegli: Nismo bili in nismo vpleteni v dopinške afere!
18.10.2012 AVTOR: D. Z.
Pri moštvu Sky se vseskozi ostro borijo proti dopingu in po Usadinem zloglasnem poročilu so se odločili, da bodo med njihovimi zaposlenimi še strožje postopali.
"Duhovi iz preteklosti nas še zdaj preganjajo," je dejal glavni menedžer moštva Sky Dave Brailsford. Tako bo od vseh zaposlenih v moštvu zahteval, da podpišejo poseben dokument, s katerim bodo potrdili, da niso bili in da niso vpleteni v kakšno izmed dopinških afer. Tisti, ki tega dokumenta ne bo podpisal, bo moral moštvo zapustiti, podobno velja tudi za tiste, ki bodo dokument podpisali, kasneje pa se bo izkazalo, da so bili vpleteni v kakšno izmed dopinških afer.

Sky bo prekinil pogodbe tudi s tistimi, ki bodo priznali, da so v preteklosti jemali nedovoljena poživila. Brailsford je tako samo še bolj izpostavil, kako razočran je bil nad tem, da mu je Michael Barry - priča v Usadinem postopku proti Lanceu Armstrongu - lagal pri podpisu pogodbe, saj mu ni povedal za jemanje nedovoljenih poživil v preteklosti. Brailsford je še poudaril, da se bo pogovoril z vsakim članom moštva posebej in da mu trenutno še zdaleč ni jasno, koliko oseb bo moral zato tudi odpustiti.

Dejstvo je, da je v preteklosti z zloglasnim Michelejem Ferrarijem sodeloval tudi Michael Rogers, ki je bil eden izmed vidnejših pomočnikov Bradleyju Wigginsu na letošnjem Touru. Športni direktor Sean Yates je bil športni direktor v moštvu Motorola med leti 1992 in 1995, kjer je vozil tudi Lance Armstrong. Bil pa je tudi športni direktor Discovery Channela leta 2005, ko je Armstrong dobil sedmi Tour de France. Yates je že poudaril, da takrat v moštvu ni opazil ničesar sumljivega.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ