Pri Treku obupali nad Nibalijem ... Bahrajnski projekt preveč mamljiv?

Pri Treku obupali nad Nibalijem ... Bahrajnski projekt preveč mamljiv?
02.04.2016 AVTOR: D. Z.
Glavni menedžer moštva Trek Segafredo Luca Guercilena je razkril, da je že obupal nad mislijo, da bi v naslednji sezoni v ekipo pritegnil Vincenza Nibalija.

Vincenzo Nibali je eden izmed zvezdnikov, ki mu po letošnji sezoni poteče pogodba. Italijan, ki vozi za Astano je že večkrat namignil, da v kazahstanski ekipi ne namerava ostati. Največ zanimanja zanj pa so – vsaj pred mediji – pokazali pri ameriški ekipi Trek Segafredo, ki jo vodi Luca Guercilena. A potem se je na trgu pojavil nov igralec. Očitno zelo premožen. Prihaja iz Bahrajna in očitno želi poseči na sam vrh. Denar najbrž ni ovira.

Sicer so vse šele govorice, a šejk je pred časom že razkril, da pripravlja nov projekt. »Zdi se mi precej jasno, da je izbral ta bahrajnski projekt. Vsaj, kar se trenutno govori. Mi smo mu dali ponudbo, povedali pa so nam, da se je odločil za nekoga drugega. Zato bomo šli dalje, « je dejal Luca Guercilena. Zmagovalec dirke po Franciji iz leta 2014 pa je v intervjuju za Gazzetto dello Sport o zanimanju Treka dejal:

»Ne vem, koliko jih sploh zanimam. « Seveda ima tudi Italijan svoje zahteve. V katerokoli ekipo bo odšel, bo s sabo pripeljal še skupino izbrancev, na čelu s trenerjem Paolom Slongom in maserjem Michelejem Pallinijem. Pri Treku pa so tako že obupali. »Imeli smo jasen rok za odločitev. Ko je ta pretekel, smo se usmerili drugam. Jasno je, da nas je kolesar njegovega tipa zanimal. S prihodom italijanskega sponzorja Segafreda bi lahko naredili zanimivo zgodbo tako za Italijo kot svet, « je še dejal Guercilena.

Razkril pa je še nekaj: »Pri Treku smo Nibaliju že lani poslali ponudbo, ko se je zdelo, da bo Astana izgubila World Tour licenco. Že takrat smo pokazali zanimanje zanj, pokazali smo ga spet letos. Podali smo ponudbo s jasnim skrajnim rokom, odgovora pa ni bilo. « Guercilena je priznal, da išče nadomestilo za Fabiana Cancellaro, ki se po tej sezoni umika iz kolesarstva. Polega tega želi biti konkurenčen tudi na največjih tritedenskih dirkah:

»Odprti smo za različne možnosti. Pa naj gre za kolesarja za klasike ali tritedenske dirke. Ali pa oboje. Lahko smo srečni, da imamo že zdaj v ekipi nekaj močnim mladih kolesarjev, ki so že dokazali, da lahko prevzamejo odgovornost. Imamo Baukeja Mollemo, ki ima šele 28 let in ima še veliko prostora za izboljšave. Podpirali bomo kolesarje, ki jih že imamo, seveda pa bomo pozorni tudi na tiste, ki so na trgu. «

Na trgu pa bodo vsaj naslednji: Geraint Thomas, Andrew Talansky, Taylor Phinney, Philippe Gilbert, Michael Matthews, John Degenkolb, Nicolas Roche, Rohan Dennis, Greg van Avermaet, Moreno Hofland, Luke Durbridge, Gianni Meersman, Sep Vanmarcke, Tom Boonen, Simon in Adam Yates, Lars Boom, Peter in Martin Velits … morda tudi celotna ekipa Tinkoff.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ