Pri Treku se bodo sestali tudi s Contadorjem

Pri Treku se bodo sestali tudi s Contadorjem
13.06.2016 AVTOR: D. Z.
Poleg bahrajnske ekipe je v središču pogovorov, vsaj kar se tiče prestopov kolesarskih zvezdnikov, vsekakor tudi Trek Segafredo.

Denar je, kaj pa kolesarji?
Moštvo Trek Segafredo vodi Luca Guercilena. Potem ko v prejšnjih letih niso imeli ravno velikega proračuna, saj nikakor niso našli dodatnega sponzorja, ki bi Treku priskočil na pomoč, se je zdaj vse spremenilo. Prišel je italijanski Seegafredo.

Obenem pa je nekaj sredstev vložilo tudi podjetje CA Technologies. Jasno je, da je ekipa odlično organizirana. Zdaj ima torej vse, da pripelje kakšnega zvezdnika. Še posebej zato, ker se poslavlja Fabian Cancellara. Guercilena ne skriva, da je Švicar z naskokom najdražji kolesar v ekipi. Na leto naj bi prejemal nekaj več kot tri milijone evrov. Denarja ima torej dovolj. Koga vse si želi?

Zdaj si želijo Contadorja
Prvi cilj je bil vsekakor Vinenzo Nibali, eden izmed redkih mojstrov za tritedenske dirke, ki mu po tej sezoni poteče pogodba. A Guercilena je sporočil, da se je Nibali očitno že dogovoril z vodstvom bahrajnske ekipe, saj jim na njihovo ponudbo ni odgovoril. Zdaj je Guercilena razkril, da se bodo v kratek sestali z Albertom Contadorjem.

Takoj po končani dirki Criterium du Dauphine. »Mislim, da je jasno, da nas tak kolesar zelo zanima. Vendar pa Alberto potrebuje pravo podporo in za tem se skriva velika investicija. Jasno je, da je eden izmed najboljših kolesarjev vseh časov. Konkurenčen je na vseh dirkah. Zanima nas, saj želimo kot ekipa nastopati na najvišji ravni, « je potrdil Guercilena. Pri cyclingnews.com pišejo, da naj bi se Contador enkrat že sestal s predstavniki Treka.

Tudi Degenkolb na seznamu želja
Zahteval naj bi dveletno pogodbo, obenem pa bi z njim prišli še nekateri kolesarji in osebje. »Želim si, da nam to uspe, vendar pa smo še daleč od dogovora. Ne gre pa za govorice ali ugibanja. Želimo si ga. Če želite, mislim, da obstaja 50 odstotkov možnosti. Če nam uspe v ekipo privabiti nekoga, kot je on, potem mi ni treba čakati na Tour de France. Pri njemu mi ni treba videti, kaj lahko tam naredi, « je še potrdil Guercilena.

Ta si v ekipi želi videti tudi Johna Degenkolba, ki bi bil nekakšna zamenjava za Fabiana Canellaro. Degenkolb je že dobil klasiko Milano-Sanremo, pa tudi Pariz-Roubaix. Pri cyclingnews.com so sicer izpostavili, da je Degenkolbov menedžer zavrnil dogovarjanje, a vseeno so zapisali, da se pri Treku z Degenkolbom že pogovarjajo o tem, katere kolesarje bi rad imel ob sebi na klasikah. Seveda pa pred prvim avgustom ne sme nihče uradno potrditi prestopa.

Večini potečejo pogodbe
»Zame je eden izmed najboljših kolesarjev za enodnevne klasike. Seveda se zanimamo zanj. Vendar pa je trg zelo odprt. Vseskozi se pojavljajo nova imena. Pozorni pa smo na najboljše in John je eden izmed njih, « je priznal Guercilena. Italijan je najbrž navdušen nad dejstvom, da ima zares proste roke. Denarja ima očitno dovolj, predvsem pa tudi prostora v ekipi, ki letos šteje 25 kolesarjev.

Z ekipo imajo za naslednje leto pogodbe podpisane samo Jasper Stuyven, Niccol ò Bonifazio, Kiel Reijnen, Edward Theuns in  Julien Bernard. Ostali naj bi še Peter Stetina, Giacomo Nizzolo in Bauke Mollema. A ti še niso podaljšali pogodbe. To je pa tudi vse. Ostale lahko vse zamenja. »Možnosti je veliko, veliko je govoric. Vendar pa je zapleteno, saj je na voljo veliko kolesarjev za enodnevne dirke, ne pa toliko tistih za tritedenske, « je še zaključil Guercilena.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ