Pri Treku za vse zvezdnike dovolj dirk: Avstralija, Giro, OI in Tour

Pri Treku za vse zvezdnike dovolj dirk: Avstralija, Giro, OI in Tour
13.12.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Vincenzo Nibali se je odločil za zanimiv program dirk z Girom in OI, ter Vuelto. Richie Porte gre na Tour. Svetovni prvak začne v Avstraliji.

Pri moštvu Trek Segafredo so se pred novo sezono še okrepili. Vseskozi poskušajo najti pravega kolesarja za tritedenske dirke. Predtem so uspeli pripeljati tudi Alberta Contadorja, ki pa je kmalu končal kariero. Richie Porte se letos ni izkazal. Zdaj je prišel še Vincenzo Nibali. Prav Italijan pa po pričakovanjih v sezoni 2020 ne bo vsega stavil na dirko po Franciji.

Raje se bo soredotočil na domačo dirko po Italiji, francoski Tour pa bo izpustil. Sicer pa bo sezono začel v drugi polovici februarja na dirki po Algarveju. Nastopil bo še na Tirreno-Adriatico, Milano Sanremo in pred Girom še na klasiki Liege-Bastogne-Liege. Sledil bo Giro. Po Giru bo razmišljal o olimpijskih igrah. Pred skoraj štirimi leti je ravno tako nastopil na Giro, potem pa šel na Tour in se tako pripravil na olimpijsko preizkušnjo v Riu.

Tam je bil odlično pripravljen, a mu je načrte pokvaril padec. Tokrat na Tour ne bo šel, olimpijskim igram – trasa mu nadvse ustreza – pa se ne bo odpovedal. Sledila bo dirka po Španiji in po vsej verjetnost še svetovno prvenstvo v švicarskem Martignyju. V ekipi Trek Segafredo ostajata tudi Richie Porte in Bauke Mollema. Porte bo že po tradiciji sezono začel na zanj domači dirki Tour Down Under in bo lovil sedmo zaporedno zmago v etapi s ciljem na Willunga Hillu.

Oba z Mollemo pa bosta glavna aduta ekipe na dirki po Franciji. Mollema bo sezono začel z Nibalijem na Portugalskem, aprila pa bo nastopal na enodnevnih klasikah. Potem je tu še aktualni svetovni prvak. Mads Pedersen bo mavrično majico prvič v sezoni 2020 predstavil že na prvi World Tour dirki. Torej na dirki Tour Down Under v Avstraliji. Debitiral pa naj bi tudi na Touru.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ