Približno 5 - 6 tednov okrevanja, a Tour ni ogrožen

Približno 5 - 6 tednov okrevanja, a Tour ni ogrožen
24.04.2023 AVTOR: N. Gr., foto: UAE Emirates

Sanjska pomlad za Tadeja Pogačarja se je končala zelo nesrečno – z dvema zlomljenima kostema v zapestju, zaradi česar je potreboval operacijo. Šef ekipe pravi, da ga čaka pet do šest tednov okrevanja.

Šef ekipe UAE Emirates Mauro Gianetti je bil po nedeljski operaciji Tadeja Pogačarja zelo zaželjen gost v vseh kolesarskih medijih. Takoj po operaciji je najprej italijanski Gazzetti razkril, da bo okrevanje Pogačarja trajalo od pet do šest tednov, zvečer pa je bil gost na televiziji RMC Sport, kjer je bil še bolj konkreten.

Ker se ena od kosti zdravi brez operacije in je zanjo ključna prekrvavitev ter dovolj dolga rehabilitacija, bo Pogačar kar štiri tedne brez kolesa na cesti. To je dolga doba, saj Pogačar ni ravno ljubitelj treningov na trenažerju. Prvotno je bilo načrtovano, da bo en teden povsem brez treninga po klasiki Liege – Bastogne – Liege, nato pa bo počasi začel z bazičnimi pripravami za Tour, zdaj se bo časovnica nekoliko spremenila.

Neposredno na štart v Bilbao?

Prvotni počitek se bo nekoliko podaljšal, nato Pogačarja čaka nekaj dni treniranja na trenažerju, po slabih štirih tednih bo šel z opornico že lahko na kolo. Gianetti ocenjuje, da bi se na dirke lahko vrnil po okrog osmih tednih, kar je ravno prav, da tik pred dirko po Franciji recimo nastopi še na dirki po Sloveniji.

V načrtu je sicer imel v maju ogled ključnih etap dirke po Franciji, nato pa tri tedne višinski priprav v Sierri Nevadi. Te bo morda še vedno opravil, ko bo z opornico že lahko vozil na cesti na kolesu, namesto dirke po Sloveniji pa bi se, glede na časovnico, lahko na štart Toura odpravil kar brez generalke. 

Do začetka rumene dirke je še 68 dni, časa za okrevanje bo imel Pogačar dovolj, po dolgi pomladi pa nekoliko daljši odmor najbrž ne bo škodil odličnemu Gorenjcu. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ