Približuje se svetovni pokal v Val di Soleju

Približuje se svetovni pokal v Val di Soleju
02.08.2019 AVTOR: Jure Klančar

Ta vikend se bo v Val di Soleju pomerila svetovna elita v krosu in spustu.

Ta vikend se bo v italijanskem Val di Soleju med 2. In 4. augustom odvijala peta dirka v olimpijskem ter kratkem krosu, hkrati pa tudi že šesta letošnja dirka v spustu.

Kros: Schurter ali Van der Poel

Do konca sezone v krosu nas ločijo še tri tekme, v skupnem seštevku pa vodita aktualna svetovna prvaka Kate Courtney ter Nino Schurter, ki bosta na prenovljeni italijanski progi poskušala zadržati vodstvo. V moški konkurenci lahko pričakujemo obračun med Schurterjem (ki ima na tej progi neprekinjen niz zmag od leta 2010) ter sveže kronanim evropskim prvakom Van der Poelom, ki je svojo odlično sezono na cesti uspel nadaljevati tudi na gorskem kolesu.

V ženski kategoriji sta glavni favoritinji Kate Courtney ter Jolanda Neff, v igro za najvišja mesta pa se lahko vključi tudi Tanja Žakelj, ki je na tej progi slavila leta 2013 ter češka favoritinja Maja Wloszczowska.

Spust: Monika in Jure sta nazaj

Tekmovalci se bodo po treh tednih počitka spopadli z verjetno najtežjo progo letošnjega svetovnega pokala, tako imenovana črna kača (Black Snake) skoraj v celoti celoti poteka po gozdovih, posejanih s kamni, koreninami ter luknjami. Favorita proge Rachel Atherton ter Aaron Gwin bosta ta vikend zaradi poškodb odsotna, lahko pa računamo na vodilnega v svetovnem pokalu Loica Brunija ter lanskega zmagovalca Amauryja Pierrona.

Po daljši odsotnosti zaradi poškodbe se ta vikend na svetovni pokal vračata tudi velika slovenska upa Monika Hrastnik (ki je lani na tej progi dosegla tretje mesto) ter Jure Žabjek, ki se bosta na startu pridružila drugim Slovencem.

Poglejte si tudi pregled proge z Marcelom Gutierrezom:

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ