Približuje se tretji krog Enduro Worlds Series – tokrat na Madeiri (VIDEO)

Približuje se tretji krog Enduro Worlds Series – tokrat na Madeiri (VIDEO)
10.05.2019 AVTOR: Jure Klančar Foto: Kike Abelleira, EWS

EWS se ta vikend nadaljuje na sončni Madeiri

Po tekmi v novozelandski Rotouri ter avstralskem Derbyju se bo ta vikend karavana drugič v zgodovini EWS preselila na Portugalski otok Madeire za tretji krog letošnje serije.

Cvetoča destinacija

Madeira zadnja leta doživlja nekakšen gorskokolesarski preporod in postaja vedno bolj popularna destinacija za kolesarje, ki si želijo večnega poletja. Eden večjih uspehov je tudi dirka Trans Madeira, ki letos poteka v drugi izvedbi. Prijave so sicer omejene na 120 tekmovalcev, vsa mesta pa so bila zasedena le nekaj minut po začetku prijav.

Maes bo branil vodstvo, prvak Sam Hill prvič na 29-colskih obročih

Med tekmovalci bodo zagotovo vse oči na Belgijcu Martinu Maesu (GT cycles), ki je do zdaj dominiral sezono z zmago v Avstraliji ter Novi Zelandiji. Bo uspel obdržati vodstvo tudi ta vikend na kar osmih preizkušnjah?

Lanskoletni prvak Sam Hill (CRC-Mavic) je sezono zaradi bolezni začel počasneje kot bi si želel, in je z več kot 40 sekundami zaostanka trenutno na devetem mestu. Kljub zaostanku ga še ne moremo odpisati saj je sezona še dolga, Avstralec pa je tudi nedavno presedlal na 29-colske obroče, ki jih večina tekmovalcev uspešno uporablja že nekaj časa.



Med Ženskami je odsotnost lanskoletne prvakinje Cecile Ravanel najbolje izkoristila Isabeau Courdurier (Intense-Mavic), ki je tako kot Maes sezono začela z dvema zmagama in ima pred legendo športa Jill Kintner, ki tekmuje brez uradne ekipe, dobrih 22 sekund prednosti.

Celotne rezultate najdete TUKAJ.

V videu si lahko najdete pregled celotnega tekmovanja vključno s slavnim trejlom Boca do Risco na robu pečine, ki bo ta vikend sedma in tudi kraljevska preizkušnja.

Značke: Gorsko
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ