Pričakoval, da bo trpel, dosegel dve zmagi

Pričakoval, da bo trpel, dosegel dve zmagi
30.03.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Michael Matthews je dobil šesto etapo na dirki po Kataloniji. Že drugič je slavil v tem tednu in je tako lahko nadvse zadovoljen.

Na dirki po Kataloniji so kolesarji odpeljali že šesto in obenem predzadnjo etapo. Po pričakovanjih v skupnem seštevku ni prinesla sprememb, saj je bila pisana na kožo sprinterjem oziroma morebitnim ubežnikom. Kolesarji so na poti od Vallasa do Cile Sece prevozili 169 kilometrov. Premagati so morali tudi dva kategorizirana vzpona tretje kategorije.

Miguel Angel Lopez je skupaj s kolegi iz Astane branil vodstvo v skupnem seštevku. Pobeg dneva je uspel naslednjih kolesarjem: Geoffrey Bouchard (AG2R La Mondiale), Josef Černy (CCC Team), Mikel Iturria (Euskadi-Murias), Oscar Riesebeek (Roompot-Charles) in Floris De Tier (Jumbo-Visma). Privozili so si dobre tri minute prednosti.

Potem pa so se v ozadju v lov za njimi podali kolesarji moštev Dimension Data in Bahrain Merida. 25 kilometrov pred ciljem je razlika med glavnino in ubežniki znašala 1:18. Pobega je bilo konec 12 kilometrov pred ciljem. Sledil je napad Brica Feilluja, a šest kilometrov pred ciljem ga je glavnina, potem ko je Movistar poskušal presenetiti konkurente, tudi ujela.

Sledilo je pestro dogajanje. Napadel je Marc Soler, potem Davide Formolo. Potem pa je na vse skupaj z napadom odgovoril kar vodilni Lopez. V tako zahtevnih sprintih pa je Michael Matthews pravi mojster. Avstralec je bil tudi tokrat najmočnejši. Premagal je Phila Bauhausa in Daryla Impeyja. Grega Bole je bil 97. Matthews se tako po poškodbi, ki jo je staknil na dirki Pariz-Nica vrača med najboljše:

"Na kratko. Ob prihodu na dirko sem pričakoval, da bom zelo trpel. Razpletlo se je precej bolje od pričakovanj. Ekipa mi je odlično pomagala in lahko sem vesel, da sem se jim zahvalil na tak način." Matthews je slavil še drugo etapno zmago na letošnji dirki po Kataloniji. Lopez je dan pred koncem obdržal majico najboljšega v skupnem seštevku in ima 14 sekund prednosti pred Adamom Yatesom. Tretji je s 17 sekundami zaostanka Egan Bernal. Zadnja etapa bo nadvse zahtevna, saj se bodo kolesarji v Barceloni in okolici kar osemkrat podali na znameniti Montjuic.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ