Pridružite se Mitji Kovačiču na 24-urnem Zwift kolesarjenju

Pridružite se Mitji Kovačiču na 24-urnem Zwift kolesarjenju
29.01.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Mitja Kovačič

Slovenski amaterski kolesar Mitja Kovačič se je pridružil dobrodelni akciji Doodie Active in bo jutri začel s 24-urnim kolesarjenjem na Zwiftu. Spremljate ga lahko preko YouTube kanala in se mu pridružite pri delu izziva.

Mitja Kovačič se je vzdržljivostnih preizkušenj že loteval na cesti, kjer je opravil z Everestingom, z Zwiftom pa se je spoznal »šele« ob koncu leta 2019. Lani je na tej virtualni platformi prevozil več kot 20.000 kilometrov, letos pa je šele dobro začel stopnjevati priprave, ko je izvedel za dobrodelno akcijo Doodie Active. Gre za akcijo, ki bo pomagala pri zbiranju sredstev za obolele z redko gensko boleznijo, ki napade živčni sistem in počasi povzroča izgubo nadzora nad rokami, nogami in na koncu celotnim živčnim sistemom.

Akcija je poimenovana po škotskemu igralcu rugbyja Doddieju Weiru, več o njej pa lahko izveste tukaj - www.myname5doddie.co.uk.

Mitja Kovačič je član Zwift kluba North & Midlands, idejo o 24-urnem kolesarjenju pa mu je predstavil klubski kolega Ross Duncan. Hitro je sprejel izziv in v zadnjih tednih začel stopnjevati svoje treninge, opravil je vzdržljivostne vožnje - najprej 8 ur, nato 9,5 ur, za konec pa še 12 ur neprekinjenega kolesarjenja na trenažerju.

Kovačič se podaja v neznane vode, saj je doslej najdlje kolesaril 14 ur na Zwiftu, zato bo 24 ur ogromen izziv. Pričakuje, da bo zaužil 0,75 litra vode ali energijske pijače na uro in sproti z majhnimi količinami hrane skrbel za dovolj velik kalorični vnos, ki ga bo želodec še lahko sprejel. Največjo krizo pričakuje med 16-18 uro kolesarjenja, obljublja pa, da če bo napor prevelik, je pripravljen tudi predčasno končati z izzivom.

Odmori ne bodo dovoljeni, bo pa vmes lahko odšel na stranišče in preoblekel kolesarski dres. Celotno kolesarjenje boste lahko spremljali v YouTube prenosu. Začel bo v soboto (31.1.2021) ob 8:30 zjutraj s skupinskim kolesarjenjem 3R 100 Steady Ride (www.zwift.com/events/view/1610456), ki bo dolgo 200 kilometrov, nato bo nadaljeval do izteka izziva. Lahko se mu kadarkoli pridružite na delčku izziva, le v glavnem menijo v Zwiftu izberite »Ride With« in poišiče Mitjo Kovačiča.

Njegov cilj je, da za vsak prevoženi kilometer zbere 1 funt donacij za zgoraj omenjeno bolezen, skupno pričakuje, da bo prevozil okrog 700 kilometrov na progi Watopia Tempus Fugit v Zwiftu. Sredstva lahko donirate na tej >>> povezavi <<<.

Več o Mitji Kovačiču in njegovem izzivu pa lahko preberete tukaj - zwiftinsider.com/mitja-24-hours.

Mitja, srečno!Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ