Prihaja nov Madone

Prihaja nov Madone
11.06.2012 AVTOR: D. Z.
Trek je napovedal prihod novega, še izboljšanega modela Madone, ki naj bi bil predvsem bolj aerodinamičen. Kolesarji moštva RadioShack Nissan so ga že uporabljali, na trgu pa ga še ni.
Kolesarji moštva RadioShack Nissan se na pravkar končani etapni dirki Criterium du Dauphine niso ravno najbolj izkazali. Razočaral je predvsem prvi mož Andy Schleck, ki je sicer padel in kasneje odstopil, vendar je zagotovo daleč od najboljše forme, ki si jo želi imeti na dirki po Franciji. Kljub temu pa so kolesarji tega moštva v Franciji vzbujali pozornost.

Ne z rezultati, ampak z novimi kolesi. Sponzor Trek jim je namreč dostavil nova, "navadnim" ljudem na trgu še nedostopna kolesa. Gre za prenovljeni Trek Madone. Ta naj bi bil predvsem precej bolj aerodinamičen, saj so si pri oblikovanju okvirja pomagali z njihovim kolesom za kronometer, znanim pod imenom Speed concept. Novo kolo naj bi na trg prišlo šele čez dva tedna, torej tik pred začetkom francoskega Toura.

Največja razlika, ki jo zelo hitro opazimo je, da so pri proizvajalcu zadnjo zavoro prestavili na spodnji del okvirja in se tako nahaja ob sprednjem verižniku. Kolesarji naj bi uporabljali Shimanov nov model menjalnikov DuraAce 9000. Kolo naj bi na prvi pogled spominjalo na Scottovega Foila. Več si lahko preberete tudi na spletni strani bikeradar.com, kjer lahko najdete tudi fotografije novih koles.

foto: sirotti
vir: bikeradar.com
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ