Prihaja pester kolesarski vikend s 47. VN Kranja

Prihaja pester kolesarski vikend s 47. VN Kranja
29.07.2015 AVTOR: Matej Zalar
Od petka do nedelje bo v Kranju potekal pester kolesarski vikend, letos prvič tudi z etapno dirko za starejše mladince. Vrhunec bo 47. VN Kranja.

V nedeljo bo potekala tudi rekreativna dirka za ekipe podjetij, organizacij, društev in posameznike. Prijave so še vedno mogoče na klubski spletni strani, prijavnina pa znaša 10 evrov.

Kolesarski praznik v Kranju že nekaj let namesto uveljavljenega prvega junijskega vikenda poteka v bolj atraktivnem terminu. Letos bo trajal tri dni, od petka, 31. 7., do nedelje, 2. 8. Letošnja novost je tridnevna etapna dirka za starejše mladince, poimenovana po Mateju Mohoriču.

Dvakratni svetovni prvak je do prestopa v Cannondale branil barve kranjskega kluba, z donacijo finančnih sredstev z naslova njegove olimpijske štipendije pa je omogočil letošnjo etapno dirko za starejše mladince. VN Mateja Mohoriča se bo s prologom začela v petek, vsak kolesar pa bo odpeljal en krog v dolžini 800 metrov.


V soboto sledi prva etapa, starejši mladinci bodo odpeljali  25 krogov v skupni dolžini 83 kilometrov. Nato bodo na vrsto prišli rekreativni kolesarji in amaterji, ki se bodo v Kranju prvič pomerili na dirki, ki šteje za Pokal Slovenije. Vrhunec sobotnega dogajanja bo nočni kriterij po ulicah Kranja za mlajše mladince in vse ženske kategorije ter kriterij za moški kategoriji elite in U23. Nočna dirka bo posvečena nedavno preminulemu Bojanu Udoviču, ki je v Savi pustil ogromen pečat.

Nedeljsko dogajanje se bo začelo z dirko Po ulicah Kranja za mlajše kategorije v jutranjih urah, ob 13. 00 pa se bo začela 47. Velika nagrada Kranja. Kolesarji v kategorijah elite in U23 bodo prevozili 35 razširjenih kranjskih krogov v skupni dolžini 115,5 kilometrov. 

V Kranju bo ta vikend nastopila pisana mednarodna množica. Pri starejših mladincih se obetajo nastopi kolesarjev iz Srbije, Bosne, italije, Madžarske, Švice, Poljske, Bolgarije in Azerbajdžana, na štartu bo tako preko 100 kolesarjev. Na nedeljski dirki za člane bodo na štartu vsi slovenski klubi, konkurenca iz srednje Evrope, obeta pa se tudi nastop nekaterih slovenskih profesionalnih kolesarjev, ki vozijo za najboljše tuje klube.

Nagrade v mladinskih kategorijah bo podeljeval Matej Mohorič, vse medalje pa so bile izdelane v Centru Korak iz Kranja, ki pomaga osebam s hujšimi možganskimi poškodbami. Vabljeni na kranjski kolesarski praznik, točne časovnice za dogajanje od petka od nedelje pa si lahko pogledate v galeriji.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ