Prijave na Etape du Tour 2016 so že odprte, na sporedu bo 10. julija

Prijave na Etape du Tour 2016 so že odprte, na sporedu bo 10. julija
28.10.2015 AVTOR: Matej Zalar
Etape du Tour vsake leto rekreativnim kolesarjem omogoča, da se pomerijo na trasi ene od etap francoske pentlje. Drugo leto od Megeva do Morzina.

Na dogodek se lahko prijavite preko spodnje povezave - www.letapedutour.com/us

Etape du Tour sicer spada med rekreativne dogodke, a ima vseeno močan tekmovalni značaj. Časovne zapore so zelo ozko začrtane, in če udeležencem ne uspe premagati proge v določenem času, so prisiljeni odstopiti. Podobno kot pri profesionalcih. 

Dogodek bo drugo leto potekal po trasi 20. etape z začetkom v kraju Megeve in ciljem v Morzinu. Na  Touru bo to predzadnja etapa in po vsej verjetnosti zadnja priložnost za naskok na rumeno majico, rekreativci pa se bodo na njej pomerili že 10. julija, 13 dni pred tem. 

uploaded


Vse udeležence čaka 146 zelo zahtevnih kilometrov, v katerih bodo premagali štiri vzpone, ravnine pa ne bo prav veliko. Med drugim jih čakata tudi Col de la Colombiere in Col de Jeux Plane, cilj pa bo v Morzinu, tik ob meji s Švico.

Lansko leto je dogodek privabil 15 000 kolesarjev, tudi letos pa pričakujejo podobno številko. Na dogodku bodo udeležencem merili čas, cesta pa bo zaprta za promet, zato bodo vsi tekmovalci lahko primerjali svoje dosežke s profesionalnimi kolesarji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ