Prijave na Maratona dles Dolomites 2016 so odprte!

Prijave na Maratona dles Dolomites 2016 so odprte!
14.10.2015 AVTOR: Matej Zalar
Odprte so prijave na enega najbolj popularnih maratonov na svetu, ki poteka čez znamenite prelaze v Dolomitih.

Prijave od 13. oktobra do 4. novembra so možne prek uradne spletne strani maratona - www.maratona.it

Maratona dles Dolomites je sinonim za brutalno težek, a hkrati tudi izjemno lep maraton, ki vsako leto privabi ogromne množice kolesarjev in gledalcev ob ceste v Dolomitih. Prijave na maraton, ki bo potekal v nedeljo. 3. julija 2016, se že zbirajo. 

Izbor bo potekal tako kot prejšnja leta - izmed vseh prijavljenih kolesarjev bodo izžrebali 5000 srečnežev, ki bodo lahko zapeljali s štartne črte maratona. Ostalih 4000 mest bo namenjeno sponzorjem in kupcem dražje štartnine (del zaslužka bo šel v dobrodelne namene).

Lansko leto so organizatorji zabeležili rekordno zanimanje za maraton, saj so prejeli kar 31 000 prošenj iz 71 držav. Prijave bodo odprte do 4. novembra, žreb pa bo potekal v drugi polovici predzadnjega letošnjega meseca.

Če ne boste med srečnimi izbranci, vam organizatorji ponujajo še dve dodatni možnosti - 24. novembra bodo prvim 193 prijavljenim kolesarjem za višjo štartnino ponudili nastop na maratonu. Prav tako se bo dodatnih 193 mest za dražjo štartnino sprostilo še 24. marca prihodnje leto.

uploaded


Maratona dles Dolomites letos praznuje 30. obletnico obstoja, ki so jo obeležili z novim logom (na sliki zgoraj). Castelli bo še naprej ostal del dogodka kot oblikovalec uradnih dresov maratona, ki jih bo mogoče kupiti na štartu v La Villi ali cilju v Corvari.

Tudi proge ostajajo enake: glavni maraton je dolg 138 kilometrov in vključuje brutalnih 4230 metrov višinske razlike, srednji s 106 kilometri in 3130 višinskimi metri je rekreativnim kolesarjem že nekoliko bolj prijazen. Najmanjša razdalja, Sellaronda (55 kilometrov, 1780 višinskih metrov), pa  poteka po enaki progi kot Sellaronda Bike Day, ki ga v Dolomitih organizirajo dvakrat letno.  

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ