Priljubljeni Sufferfest je po prevzemu postal Wahoo Systm

Priljubljeni Sufferfest je po prevzemu postal Wahoo Systm
30.09.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Wahoo

Aplikacija Sufferfest je ponujala (zelo težko) alternativo za treninge na trenažerju bolj razširjenemu Zwiftu in še nekaterim platformam za virtualno kolesarjenje. Zdaj preoblikovana v Wahoo Systm dobiva nove razsežnosti.

Sezona toplega vremena, predvsem pa dovolj dolgega dneva za kolesarjenje zunaj se počasi izteka, zato bo potrebno kaj kmalu obrisati prah s trenažerja in kolo preseliti v notranje okolje, če ste seveda pristaš tovrstnega kolesarjenja.

Ena od priljubljenih aplikacij za treniranje na trenažerju je bila The Sufferfest, ki je ponujal bolj sproščeno in hkrati težjo alternativo npr. Zwiftu, uporabniki pa so razvili celotno skupnost, ki so jo gradili tudi na forumu in socialnih omrežjih. Bistvo Sufferfesta je bilo, jasno, trpljenje, treningi so bili težki, zdaj pa prihaja novo obdobje.

Ob koncu leta 2019 je Wahoo kupil Sufferfest in po skoraj dveh letih se je preoblikoval v Wahoo Systm, boljo razvito in večje virtualno okolje, ki ponuja tudi več načinov kolesarjenja. Še vedno lahko izberete dirkanje v zadnjih dveh urah katere od profesionalnih dirk, kjer vas čakajo enaki napori, kot so čakali zmagovalca, le da so vati prilagojeni vašim telesnim zmožnostim. Sufferfest vas bo prignal prav na rob …

»On Location« za trening okrog FTP-ja, dokumentarci za regeneracijo

Wahoo pa zdaj ponuja še nekaj dodatnih možnosti za bolj umirjeno kolesarjenje, lahko denimo v sodelovanju z Mikom Cottyjem (The Col Collective) ponudil serijo videov »On location«, v katerih vas čaka video predstavitev vzponov in lokalnih znamenitosti, ki niso nujno povezane s kolesarstvom, za spremljavo pa vas čaka trening, ki je ravno nekje okrog vašega FTP-ja.

Za regeneracijske vožnje nova aplikacija vključuje tudi dobrih 20 motivacijskih in dokumentarnih filmov, ki jih lahko pogledate, ko vam od napora ne šumi v glavi. Pomembna in zanimiva novost pa je tudi serija »teden dni s profesionalcem«, v kateri bodo kolesarji predstavljali svojo rutino, vi pa jo boste opravljali z njimi in trenirali kot profesionalec. Prvi svoj vsakdanjih predstavlja Ian Boswell.

Sufferfest je izgubil nekaj svojega uporniškega duha, svoje drugačnosti, a je, preoblečen v Wahoo Systm, postal moderna in zelo uporabna aplikacija za trening na trenažerju. Naročnina vas bo stala 15 dolarjev mesečno ali 129 dolarjev, če se odločite za celoletni nakup.

Ob vseh različnih možnostih (tudi joga, vaje za moč in stabilnost, …) bo razlog za zimsko lenarjenje res le še pomanjkanje volje. S čimer pa tudi ni nič narobe.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ