Primer Armstrong: Wada se ne bo pritožila, kritizira početje Ucija

Primer Armstrong: Wada se ne bo pritožila, kritizira početje Ucija
02.11.2012 AVTOR: D. Z.
Svetovna protidopnška agencija je spročila, da se na odločitev Usade v primeru Lancea Armstronga ne bo pritožila. Lance Armstrong tako ostaja brez sedmih zmag na dirki po Franciji.

"Odločitev smo sprejeli po temeljiti preučitvi dokumentov in tudi po upoštevanju zunanjega, neodvisnega mnenja glede pravila o zastaranju primera. Pri tem primeru pa je jasno, da je Usadina odločitev podprta s pravom," so med drugim pri Svetovni protidopinški agenciji zapisali v izjavi za javnost. Sporočili so še, da z nestrpnostjo pričakujejo rezultate preiskave neodvisne agencije, ki preiskuje, kako je lahko prišlo do takega sistematičnega dopinga.

Obenem so kritizirali tudi početje Mednarodne kolesarske zveze. "To je primer, kjer ne smeš reči, da Uci, samo zato, ker športnik ni padel na dopinški kontroli, ni mogla nič narediti. Nacionalna protidopinška agencija je morala vložiti ogromno truda, da je sledila razkritju Floyda Landisa leta 2010 in zbrala vse dokaze," so še zapisali pri krovni protidopinški agenciji. Zaključili pa so: "V tem primeru smo izrekli pravo in primerno kazen za osumljenega športnika. Za to moramo čestitati Usadi."

Iz Wade so sporočili, da se strinjajo tudi s kaznijo "zgolj" šestih mesecev prepovedi nastopanja za tiste kolesarje, ki so sodelovali pri preiskavi in pomagali pri zbiranju dokazov proti Lanceu Armstrongu. To pomeni, da se Wada tudi v tem primeru ne bo pritožila na Mednarodno športno razsodišče.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ