Primer Pantani spet odprt - je bil umorjen?

Primer Pantani spet odprt - je bil umorjen?
09.08.2014 AVTOR: Matej Zalar
Potem ko je mama "Pirata" priskrbela nove dokaze, je državni tožilec v Riminiju še enkrat odprl preiskavo o smrti Marca Pantanija.
Spomnimo: Pantani je bil zadnji, ki je v istem letu osvojil tako Giro kot Tour, in sicer leta 1998. Tudi naslednje leto je dirkal izvrstno in bi najverjetneje še enkrat osvojil Giro, vendar je bil dve etapi pred koncem diskvalificiran zaradi previsoke vrednosti rdečih krvničk v krvi.

Takrat se je začel Pantanijev padec, saj je padel v depresijo, imel je tudi velike težave z uživanjem drog, še posebej kokaina. Večkrat se je poizkušal vrniti v karavano, nazadnje na Giru leta 2003, vendar so bili njegovi poizkusi neuspešni. Mrtvega so ga našli 14. februarja 2004 v hotelski sobi v Riminiju, policija pa je za vzrok smrti navedla prevelik odmerek kokaina.

Njegova mama je najela privatnega detektiva, ki je priskrbel nove dokaze v Piratovem primeru, državni tožilec pa je na novo začel preiskavo. Kot poroča Gazzetta dello Sport, novi dokazi kažejo na to, da so Pantanija prislili popiti velik odmerek kokaina, zmešanega v vodo, potem ko so ga pritisnili ob tla. Odmerek kokaina v njegovi krvi naj bi bil tako velik, da naj ne bi obstajala druga možnost za tako velik vnos kot z zaužitjem tekočine. Na slikah prizorišča smrti je vidna napol prazna steklenica vode, vendar na njej nikoli niso iskali prstnih odtisov, niti niso preverili njene vsebine.

Preiskovalec tudi trdi, da naj bi Pantani umrl že v zgodnjih jutranjih urah, odkrili pa so ga šele pozno zvečer. Gazzetta namiguje, da je to morebitnim storilcem omogočilo dovolj časa, da so sobo preuredili tako, kot bi izgledala soba narkomana, ki je vzel prevelik odmerek. 

Pantani naj bi tistega jutra prejel obisk svojih dobaviteljev kokaina, s katerimi naj bi se zapletel v prepir. Dvakrat je poklical v recepcijo, naj obvestijo policijo, vendar do klica možem v modrem ni prišlo. Šele zvečer je receptor vdrl v sobo in našel Pantanija mrtvega.

Dokazi so bili tožilcu v Riminiju posredovani prejšnji teden in takoj je odprl preiskavo morebitnega umora Marca Pantanija. 
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ