Primer Sagan zavrnilo še Razsodišče

Primer Sagan zavrnilo še Razsodišče
06.07.2017 AVTOR: D. Z.
Bora Hansgrohe je v sporočilu za javnost zapisala, da je podala pritožbo na Mednarodno športno razsodišče. Primer: Izključitev Petra Sagana z dirke po Franciji.

O izključitvi Petra Sagana z dirke po Franciji smo že veliko pisali. Zgodbe pa očitno še ni konec. Bora Hansgrohe je sporočila, da je primer predala Mednarodnemu športnemu razsodišču.

"Zdaj je v njihovih rokah. Mi komaj čakamo na odločitev, " je za cyclingweekly dejal športni direktor Enrico Poitschke. Ekipa naj bi celo zahtevala, da se Sagana vrne na dirko po Franciji. Med razloge za pritožbo navajajo tudi kršitev postopka pred izključitvijo. Komisarji bi morali Sagana pred odločitvijo zaslišati, vendar ga niso.

"Komisija lahko o tem razsoja samo, če je vpletenemu omogočila zagovor, " pravi pravilnik. "Peter Sagan pa ni dobil te priložnosti, da bi komisiji pojasnil svoj pogled na dogajanje, " so pri Bori Hansgrohe zapisali v izjavi za javnost. Razsodišče je po hitrem postopku sporočilo odločitev. Pritožbo so po pričakovanjih zavrnili, tako da Sagan leos na dirki po Franciji ne bomo več videli, vsaj v vlogi tekmovalce ne.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ