Primorci s pomenljivimi dresi

Primorci s pomenljivimi dresi
24.03.2021 AVTOR: DZ

Pri moštvu mebloJOGI Pro-concrete so se odločili, da za sezono 2021 nekoliko spremenijo drese. Opazni so predvsem rokavi … rožnati ni zeleni.



"Roku sem rekel, če ne bi morda letos nosili eno roza in eno zeleno nogavico. Pa je rekel, zakaj ne bi imeli kar polovico dresa takega in drugo polovico drugačnega."
Robi Jenko

V Sloveniji prav veliko kolesarskih ekip, ki bi v svojih vrstah imele tudi člansko kategorijo ni. Govorimo lahko o dve kontinentalnih in potem treh regionalnih ekipah. Med te zdaj že peto leto spada mebloJOGI Pro-concrete. Letos je zanje vsekakor posebno leto.

Predsednik kluba Rok Lozej in posledično tudi klub namreč veliko sodelujeta pri dveh velikih projektih. Organizaciji etap za dve pomembni dirki. Najprej seveda za dirko po Italiji. V Novi Gorici pripravljajo organizacijo slovenskega dela 15. etape dirke po Italiji. Ta bo 23. maja prešla mejo s Slovenijo, kolesarje pa bodo kar trikrat popeljali v čez vzpon Cerovo v Goriških Brdih. Sledil bo vstop v Novo Gorico in potem cilj v italijanski Gorici. Rožnata dirka, torej.

Potem pa bo junija na Primorsko očitno spet zavila tudi dirka po Sloveniji. Prav veliko podrobnosti o tem še ni znano. Naj bi pa ena izmed etap v celoti potekala v tem delu Primorske. Obiskala naj bi Kras, Brda in še nekatere vzpone. Če je za Giro značilna rožnata barva, je za dirko po Sloveniji v zadnjih letih značilna zelena. In tako so se pri primorski ekipi odločili za rahlo spremembo pri dresih.

Desni rokav, desni bok in konec desnega hlačnika so roza barve. Leva stran pa je zelena. "Do takega dresa smo prišli, po domače povedano, iz heca. Roku sem rekel, če ne bi morda letos nosili eno roza in eno zeleno nogavico. Pa je rekel, zakaj ne bi imeli kar polovico dresa takega in drugo polovico drugačnega," je pojasnil športni direktor in obenem tudi kolesa Robi Jenko:

"Gre za jubilejno obeležitev. Povezavo med dvema dirkama. Dirko po Sloveniji in dirko po Italiji. Že v preteklosti smo imeli kar nekaj povpraševanja po dresih, zdaj smo se tega lotili nekoliko bolj resno s spletno stranjo." Največja sponzorja ostajata, ekipa pa je lani izpolnila poslanstvo, ki si ga je zadala ob ustanovitvi. Iz te ekipe sta v večji sredini odšla Kristjan Hočevar (Adria Mobil) in Matevž Govekar (Tirol).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ