Primorci vzeli Sagadina, Ljubljančani Japonca

Primorci vzeli Sagadina, Ljubljančani Japonca
26.11.2018 AVTOR: DZ

Iz primorske ekipe Meblojogi Pro Concrette so sporočil, da bo zanje vozil Luka Sagadin. Ljubljana Gusto Xaurum pa se bo okrepila z Amezawo Takeakijem.

Najprej pa poglejmo na Primorsko. Ekipa Meblojogi bo v naslednji sezoni kar krepko spremenjena. Zdaj se jim bo pridružil še mladi Luka Sagadin, ki je letos vozil za avstrijsko moštvo Wohnbefinden Graz ARBO. “Z njim smo v mladi ekipi dobili kolesarja za hitre zaključke večjih skupin,” so zapisali na facebook strani. Obenem pa dodali Sagadinov odziv:

“Vodstvo ekipe mi je predstavilo vizijo ekipe za naslednje sezone. Želijo si delati z mladimi in ob dobrem programu dirk vidim tudi možnost mojega nadaljnjega razvoja. V ekipi si želijo pripeljati čim več fantov v višje rangirane ekipe in tega si želim tudi sam! Všeč mi je sestava ekipe, saj bom obdan le z vrstniki iz podobnega okolja. Vesel sem,da bom znova skupaj z dobrim prijateljem Timom Roškarjem, s katerim sva skupaj dirkala že od dečkov pa do mladincev.”

Prvi “nakup”so razkrili tudi pri moštvu Ljubljana Gusto Xaurum. Po letošnji sezoni jih bodo zapustili trije najuspešnejši kolesarji. Tadej Pogačar odhaja v UAE Team Emirates, Žiga Jerman v mlado ekipo FDJ, Izidor Penko pa je končal športno pot. Prvi nakup za naslednjo sezono pa je Japonec Amezawa Takeaki, ki je do zdaj vozil za japonsko ekipo Utsunomiya Blitzen. “Veselimo se, da bomo Amezawi predstavili evropski način dirkanja in mu izrekamo dobrodošlico,” so zapisali na facebooku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ