Primož Roglič blestel in prevzel vodstvo!

Primož Roglič blestel in prevzel vodstvo!
17.02.2017 AVTOR: D. Z.
Dirka po Algarvu. Na Portugalskem vodi Slovenec! Primož Roglič je s tretjim mestom v kronometru prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Na dirki ekstra kategorije po pokrajini Algarve na Portugalskem Primož Roglič zares blesti. Tokrat je bil na sporedu posamični kronometer v Sagresu. Dolg je bil 18 km.

Vodstvo je branil Daniel Martin, Primož Roglič pa se je na progo podal kot predzadnji, saj je bil drugi v skupnem seštevku. Včeraj je namreč zasedel drugo mesto. Sicer pa je kronometer najhitreje odpeljal Španec Jonathan Castroviejo, ki je progo premagal v 21 minutah in 24 sekundah. Povprečna hitrost pa 50,47 km/h.

Drugi je bil svetovni prvak v tej disciplini Tony Martin, ki je za Špancem zaostal za štiri sekunde. Odličen tretji pa je bil Primož Roglič. Zaostal je za vsega pet sekund. Sledili so Kwiatkowski, Boom, Demare, Dowsett, Boasson Hagen … Simon Špilak je z zaostankom 57 sekund zasedel 23. mesto. Roglič ima pred nadaljevanjem v skupnem seštevku 22 sekund prednosti pred Kwiatkowskim in 36 pred Castroviejom. Sledijo Gallopin, Sanchez, Daniel Martin, Tony Martin, Benoot, Antunes in Nocentini.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ