Primož Roglič do sedme zmage na etapnih dirkah (FOTO in VIDEO)

Primož Roglič do sedme zmage na etapnih dirkah (FOTO in VIDEO)
02.03.2019 AVTOR: DZ, foto: UAE Tour

Primož Roglič je potrdil zmago na dirki UAE Tour. To je njegova sedma v skupnem seštevku na etapnih dirkah. Zadnjo etapo je dobil Sam Bennett. Luka Mezgec osmi.

Roglič kot vodilni v sprintersko etapo
Dubai Safari Park je gostil start, City Walk pa cilj zadnje, sedme etape dirke UAE Tour. Govorimo o prvi izvedbi dirke s tem imenom, ki se je predtem imenovala Dubai Tour. Zadnjo etapo je po blestečih predstavah v teh dneh začel Primož Roglič. Roglič je na tej dirki tudi začel letošnjo sezono, v kateri se bo vse vrtelo okrog dirke po Italiji. Boljšega začetka si ne bi mogel želeti, saj je tudi ekipa Jumbo Visma pokazala, da letos lahko Rogliču nudi izjemno podporo.

Lotto Soudal pripravljal sprint
Zadnja etapa je bila sprinterska, dolga pa 145 kilometrov. Kmalu je prišlo do pobega . Ubežno skupino so sestavljali Cosnefroy, Gruzdev in Clarke. Privozili so si skoraj pet minut prednosti, a to ni bilo dovolj, da bi lahko upali na končni uspeh. Ob vstopu v zadnje tri kilometre jih je glavnina, v kateri je Roglič varno kolesaril ujela. Lotto Soudal je sestavil vlak za Caleba Ewana, ki je sprint tudi prvi začel. Vendar pa je naletel na dva močnejša sprinterja.

Sam Bennett najhitrejši
Tokrat je etapo dobil Sam Bennett pred Fernandom Gavirio. Luka Mezgec je tokrat zasedel osmo mesto. Primož roglič je bil 26., Jan Tratnik pa 128. Roglič je dobil dirko. Na koncu je ohranil 31 sekund prednosti pred Alejandrom Valverdejem. Tretji je bil David Gaudu, ki je osvojil majico za najboljšega med mladimi kolesarji. Sledili so Buchmann, Kelderman, Dumoulin, Martin, Knox, De Plus, Kwiatkowski, Formolo ... Majico najboljšega po točkah je osvojil Elia Viviani. Tudi v tem točkovanju jebil Roglič pri vrhu, saj je zbral 48 točk, kar je bilo dovolj za četrto mesto.

Izjemna kariera Primoža Rogliča
"Na začetku je bilo zaradi vetra kar živčno, vendar pa smo znova pokazali, da smo kot ekipa zelo močni in majico smo pripeljali do konca. To je moja prva dirka in lepo je sezono začeti na tak način. Tu smo opravili veliko dela. Lepo je takoj priti do dobrih rezultatov," je po dirki povedal Roglič. To je bila njegova sedma zmaga v skupnem seštevku krajših etapnih dirk. Začel je z dirko po Azerbajdžanu. Sledila je zmaga na dirki po Sloveniji. To je bilo v dresu Adrie Mobila. Potem pa v dresu Lotto NL Jumba blesteče predstave na dirki po Algarveju, dirki po Baskiji, po Romandiji in znova na dirki po Sloveniji. Zdaj je dobil še UAE Tour.

"Na začetku je bilo zaradi vetra kar živčno, vendar pa smo znova pokazali, da smo kot ekipa zelo močni in majico smo pripeljali do konca."
Primož Roglič

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ