Primož Roglič dobil etapo v Azerbajdžanu!

Primož Roglič dobil etapo v Azerbajdžanu!
08.05.2014 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je veliki junak druge etape dirke prve kategorije po Azerbajdžanu!

Zmago Primoža Rogliča si boste lahko ogledali tudi ob 22h na Eurosportu.

Druga etapa na dirki po Azerbajdžanu je bila dolga kar 187 kilometrov. Začela se je v Bakuju, končala pa Ismayilli. Ta je bila precej bolj razgibana kot prva, tako da sprinta glavnine kolesarji niso pričakovali, saj so morali med drugim premagati kar tri kategorizirane vzpone.

Najprej dva druge kategorije in potem še enega prve kategorije. Vrh tega je bil po 160 prevoženih kilometrih. Sledilo je še okrog 30 kilometrov spusta in ravnine do cilja. Tudi drugo etapo je zaznamoval močan veter.

Spet je že kmalu po startu prišlo do hude selekcije, tako da so se v vetru izoblikovale manjše skupine. Primož Roglič, ki po zaostanku iz prve etape v skupnem seštevku ni bil nevaren, je napadel na drugem kategoriziranem vzponu. Kasneje ga je ujel Clarke. A v cilju se je lahko Roglič veselil zaslužene zmage, pri 24 letih njegove prve v profesionalni karavani.

»Ponovno je bila težka dirka na veter. Ponovno sem ostal zadaj in potem prišel v prvo skupino, ko se je glavnina ustavila na okrepni postaji. Kasneje sem se na spustu znašel spredaj. Bilo je težko, ampak se je izplačalo. Presenetil sem samega sebe, « je za uradno spletno stran Adrie Mobila dejal Roglič, ki je zdaj tudi najboljši na gorskih ciljih.

Kolesar Adrie Mobila je ugnal Williama Clarka in Rafaela Andriata. Deset sekund za njimi se je na cilj pripeljala manjša skupina z Rogino in Mugerlijem.  Matej Mugerli je bil četrti v etapi. Clarke je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. V skupnem seštevku je Matej Mugerli napredoval na tretje mesto, Radoslav Rogina je četrti, Klemen Štimulak pa šesti. Jutri kolesarje čaka etap s ciljnim vzponom na Qabali, ki leži na osemsto metrih nadmorske višine.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ