Primož Roglič dobil težko pričakovani dvoboj!

Primož Roglič dobil težko pričakovani dvoboj!
22.06.2020 AVTOR: DZ, foto: Tit Košir

Pa smo ga dobili. Veliki dvoboj med Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem. Prvi dvoboj v tej sezoni je pripadel Rogliču!

Državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu. Cerklje na Gorenjskem z okolico je gostilo letošnjo cestno dirko za državno prvenstvo. Vsi najboljši slovenski kolesarji so se pomerili za naslove prvakov. Kolesarska zveza Slovenije je izpeljala dirko s ciljem na Ambrožu pod Krvavcem. Sprva pa so morali kolesarji prevoziti sedem dobrih 19 kilometrov dolgih krogov po “Gorenjski Flandriji”.

Dirka je bila dolga 146 kilometrov. Že v prvem krogu je napadla četverica: Žiga Horvat (Adria Mobil), Nik Čemažar (KK Kranj), Matic Grošelj (Ljubljana Gusto Santic) in Jan Tratnik (Bahrain McLaren). Sicer so si privozili tri minute prednosti, a tokrat je državno prvenstvo potekalo drugače kot prejšnja leta. Ponavadi je bil pobeg na začetku že kar odločilen, tokrat pa je bilo v ozadju dovolj interesa, da so ubežnike držali na varni razdalji.

V ospredju sta v zaključku ostala samo še Čemažar in Tratnik. Ob vznožju zaključnega, dobrih osem kilometrov dolgega vzpona sta imela manj kot minuto prednosti. Jasno je postalo, da ju bodo najboljši uspeli ujeti. Že takoj na začetku je vzpon najstrmejši in tam se je hitro naredila selekcija. V ospredju so ostali Primož Roglič, Tadej Pogačar, Domen Novak, Jani Brajkovič in Matej Mohorič.

Sledil je napad Rogliča, ki je prvi del prepeljal v samostojnem pobegu. Ujel je tudi Tratnika in Čemažarja, a kmalu po tistem krajšem spustu ga je ujel Pogačar. Zvezdnika slovenskega in svetovnega kolesarstva sta ostala sama v ospredju in bila tudi taktični boj vse do petsto metrov pred ciljem. Tam je napadel Roglič, Pogačar pa odgovora na to pospeševanje ni več imel.

Roglič je prvič v karieri na cestni dirki prišel do naslova državnega prvaka. Pogačar, sicer je bil najboljši med mlajšimi člani, je zaostal za deset sekund. Tretji Matej Mohorič pa je izgubil 39 sekund. Sledila sta Jani Brajkovič s 53 sekundami zaostanka in Domen Novak z zaostankom 1:13. Sledili so Jan Polanc, Nik Čemažar, Jan Tratnik, Matej Mugerli in Grega Bole.

Med mlajšimi člani sta se Pogačarju najbolj približala Čemažar in Jaka Primožič, oba člana KK Kranj. Med člansko dirko je potekalo tudi državno prvenstvo za članice in mlajše članice. Organizatorji so se odločili, da članice med samo člansko dirko pošljejo v člansko glavnino. Ritem članov sta najdlje lahko držali Urša Pintar in Špela Kern.

Skupaj sta potem prišli pod zaključni vzpon. Na koncu pa je Pintarjeva imela več moči in je moštvu Ale BTC Ljubljana priborila naslov državnih prvakinj. Kernova je zaostala za vsega 14 sekund, tretja Urška Žigart pa je z zaostankom dobrih devetih minut zasedla tretje mesto. Sledile so Eugenia Bujak ter kolesarki, ki ju poznamo z gorskega kolesarstva Blaža Pintarič in Tanja Žakelj.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ