Primož Roglič in ozadje poti do zmage (VIDEO)

Primož Roglič in ozadje poti do zmage (VIDEO)
23.02.2017 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič se je prek svojega bloga že oglasil. Le nekaj dni po izjemni zmagi na dirki po Algarveju.

"Izogniti se težavam "
“Resda je pred nami že skorajda nov vikend, a vseeno se bom še enkrat ozrl na prejšnjega, ” je tokrat Primož Roglič začel svoj blog. Pričakovano.

Nenazadnje je v nedeljo slavil eno izmed največjih zmag v karieri. Dobil je namreč etapno dirko ekstra kategorije po Algarveju. “Z dirke po Algarveju smo prinesli rumeno majico. Sam začetek dirke, prva etapa, ki je bila ravninska je zame pomenila samo preživeti. Izogniti se težavam in ne izgubiti časa, kar mi je tudi uspelo. Že tam je naš sprinterski vlak izvlekel dober rezultat. 

"Vsaka stvar je za nekaj dobra "
Potem pa se je Roglič posvetil drugi etapi. Tisti, v kateri je tlakoval pot do končne zmage. Na ciljnem vzponu je izgubil boj za zmago proti Danielu Martinu, a dokazal, da je izjemno močan:

“Druga etapa, s ciljem na Alto di Foia, ki ga poznam že od lani, pa mi je predstavljala večji izziv. Ob vznožju klanca nas je ostalo za skupinico, vedno bližje ciljni črti smo šli, manj nas je bilo. Poskušal sem dirkati agresivno. Na koncu sva ostala sama z Danom Martinom in za zmago nam je zmanjkal zgolj kak meter. A konec koncev je vsaka stvar za nekaj dobra. ” In prišla je tretja etapa. Posamični kronometer.

"Nagrada je bila rumena majica "
Tehnično sicer zelo zahteven, a na 18 kilometrov dolgi preizkušnji je Roglič zares blestel in postavil tretji najboljši čas. Zaostal je samo za dvema specialistoma.

Evropskim prvakom Jonathanom Castroviejom in za svetvonim prvakom Tonyjem Martinom: “Ozka cesta, tlakovci, veter. A sem nekako verjel, da sem še vedno lahko hiter. Nagrada je bila rumena majica vodilnega, čeprav sem se zavedal, da nas čakata še dva peklenska dneva. Med najdaljšo, četrto etapo so fantje poskrbeli da nisem imel nikakršnih skrbi, ekipa je delovala odlično. ” Potem pa je bila na sporedu še peta, zadnja etapa. A odločilna, saj je bila nadvse zahtevna.

"Kot, da greš v nebesa "
“Netipično za etapno dirko, a vendar. Organizatorji so kraljevsko etapo pustili za konec, profil je kazal dvakrat čez Malhao in ponavadi se je tukaj odločila dirka, " je zapisal Roglič in dodal:

"Tega klanca sem se že pred dirko veselil in razmišljal samozavestno, saj me je lani preveč presenetil, da bi pozabil. Na koncu je strm, kot da greš v nebesa. ” A Roglič je znova pokazal, da je med najmočnejšimi na dirki. Etape ni dobil, je pa uspešno branil prednost v skupnem seštevku. Pa čeprav je drugi Michal Kwiatkowski poskušal nadoknaditi 22 sekund zaostanka: “Pričakovali smo napad. Moj cilj je bil, da se ga držim kot klop, kar mi je tudi uspelo. In glej ga zlomka, ubranili smo majico! 

Zdaj pa v Italijo
Časa za proslavljanje pa ni ravno veliko. Zdaj prihaja v Italijo. Najprej bo odpeljal dirko Strade Bianche, potem bo nastopil na etapni preizkušnji Tirreno-Adriatico.

Tudi po tej dirki namerava še nekaj dni ostati v Italiji, saj naj bi nastopil še na sprinterskem festival Milano-Sanremo. Svoj blog pa je zaključil z zahvalo: “Zahvalil bi se ekipi in vsem za navijanje in lepa sporočila! In, kot bi rekli moji prijatelji skakalci – samo auf! ” V nadaljevanju si lahko ogledate še posnetke, ki jih med prenosom dirke po Algarveju niste mogli videti.

.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ