Primož Roglič in Tadej Pogačar po etapi, ki je veliko obetala

Primož Roglič in Tadej Pogačar po etapi, ki je veliko obetala
04.09.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Mnogi so veliko pričakovali od četrtkove etape na dirki po Franciji. A favoriti so ostali mirni, do resnih napadov pa ni prišlo.

"Start je bil precej hiter in v ospredju so bili zelo dobri tekmovalci. Če bi jih res želeli ujeti, bi porabili preveč energije za en dan," je za TV Slovenija po koncu šeste etape dejal Primož Roglič:

"Konec koncev je to šele šesta etapa in kar nekaj jih je še pred nami. Ineos je narekoval dober ritem in vsi smo bili zadovoljni s tem. Spet lep sončen dan za nas." Vseeno je bilo kolesarjem kar težko, pa čeprav ni prišlo do tistih pravih napadov v boju za rumeno majico, saj po vsej verjetnosti mnogim ustreza, da je v rumenem Adam Yates in se preostalim ni treba ukvarjati z obveznostmi, ki rumeno majico čakajo po prihodu na cilj.



Najtežje etape pa vseeno še prihajajo. Na drugem in tretjem mestu v skupnem seštevku pa ostajata Primož Roglič in Tadej Pogačar. "Dan je bil kar zahteven, tako da sem vesel, da sem obdržal belo majico. Na vrhu vzpona prve kategorije sem dobil defekt. Na srečo pa se je zračnica počasi praznila, tako da sem kasneje lahko zamenjal obroč. Jan in Fabio sta me počakala. Ekipa je ves dan dobro delala," je dejal Tadej Pogačar.

O tem, da ni prišlo do pravega napada pa je za TV Slovenija dodal: "Mislim, da je pripravljenost kolesarjev res na visoki ravni. Ni takih razlik. Mogoeč se na televiziji zdi, da se malce gledamo, a dejansko smo kar vsi trpeli danes. Najtežje etape še prihajajo in ne moremo vseh nabojev izprazniti na takšnih malce lažjih."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ