Primož Roglič in Tanja Žakelj kolesarja leta!

Primož Roglič in Tanja Žakelj kolesarja leta!
26.11.2019 AVTOR: DZ

Primož Roglič četrtič in Tanja Žakelj sedmič! Na Ljubljanskem gradu je Kolesarska zveza Slovenije razglasila najboljše v sezoni 2019.

Že po tradiciji je Kolesarska zveza Slovenije na Ljubljanskem gradu razglasila najboljše kolesarje za sezono 2019. Po pričakovanjih je med člani še četrtič zapored po najprestižnejšo nagrado prišel Primož Roglič, tudi prvi na lestvici Mednarodne kolesarske zveze.

Roglič je letos dobil dirko po Španiji, pa bil tretji na dirki po Italiji in dobil še tri krajše etapne dirke v pripravah na Giro. V zaključku sezone je blestel na enodnevnih dirkah v Italiji. V ženski konkurenci je Moniko Hrastnik na vrhu zamenjala Tanja Žakelj. Ta je na svetovnem prvenstvu osvojila osmo mesto, tako da se ji zdaj obeta že tretji nastop na prihajajočih poletnih olimpijskih igrah.

Kdo pa so preostalih nagrajenci? Priznanji za posebne dosežke v cestnem kolesarstvu sta prejela Tadej Pogačar, ki je blestel skozi celotno sezono, na koncu pa je bil s tremi etapnimi zmagami še tretji na dirki po Španiji, ter Jan Polanc. Polanc je nosil rožnato majico na dirki po Italiji. Blaža Pintarič in Monika Hrastnik sta prejeli priznanji za posebne dosežke v gorskem kolesarstvu.

Žak Gomilšček je bil razglašen za najboljšega mladega kolesarja v gorskem kolesarstvu. Najboljša ekipa leta v gorskem kolesarstvu je Sinter Brakes Team. Jaka Remec je obetavna osebnost leta, saj se razvija v enega najboljših BMX kolesarjev prostega sloga na svetu. Adria Mobil je bila razglašena za najboljšo moško ekipo, BTC City Ljubljana pa za najboljšo žensko ekipo.

Najboljša amaterska kolesarja sta Laura Šimenc in Andrej Žavbi. Priznanji za uspešni karieri sta prejela Simon Špilak in Jure Golčer. Jubilejne nagrade so prejeli KK Tropovci (30 let obstoja), KK Bled (50 let obstoja) in KD Rog (70 let obstoja. Andrej Dekleva je prejel priznanje za doprinos h gorskemu kolesarstvu, Jože Kenk in Radivoj Pečar pa pa za dolgoletno uspešno delo v kolesarstvu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ