"Primož Roglič je dobro pripravljen"

"Primož Roglič je dobro pripravljen"
14.08.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Dan pred dirko po Burgosu iz Jumba Visme: "Primož Roglič je lider ekipe. To je vloga, ki jo bo skupaj z Jonasom Vingegaardom imel tudi na dirki po Španiji."

Jutri se bo začela petdnevna dirka po Burgosu. Po odličnem pvem delu sezone - dobil je Tirreno-Adratico, dirko po Kataloniji in dirko po Italiji, tako da sploh še ne pozna poraza - se je Primož Roglič posvetil pripravam na dirko po Španiji. Ta se bo začela 26. avgusta. Roglič si je po Giru spočil, zdaj pa je tudi že zaključil daljši sklop višinskih priprav.

"Vse od leta 2019 še ni imel tako dobrih priprav na dirko po Španiji. Lahko si je najprej spočil, potem pa odšel na višinske priprave, kjer je po načrtu stopnjeval pripravljenost. Trenutno je dobro pripravljen," je o formi Primoža Rogliča v izjavi za javnost dejal športni direktor Marc Reef. Reef je bil tisti, ki je Rogliča pospremil tudi do zmage na dirki po Italiji. Zdaj bo očitno zraven že na dirki po Burgosu.

"Etapne zmage in dobra uvrstitev v skupnem seštevku sta naša cilja na dirki po Burgosu. Eksploziven zaključek v četrti etapi bi moral ustrezati Primožu. Zaključni vzpon v zadnji etapi pa bo pravi pokazatelj pripravljenosti," je za spletno stran Jumbo Visme še dodal Reef. Izpostavil pa je tudi drugo etapo. Kot smo že pisali gre za kratek moštveni kronometer, ki bo tudi zelo pomemben z vidika dirke po Španiji:

"Pomembno je, da ta kronometer odpeljemo z mislijo na dirko po Španiji. Nenazadnje bo tudi prva etapa na Vuelti prav ekipni kronometer. Prav je, da nekako osvežiš te avtomatizme. Poleg tega etape na Vuelti že od začetka niso lahke. V tretji je že ciljni vzpon. Zato je pomembno, da si dobro pripravljen že od začetka. Zato je pomembno, da kolesarji, ki so bili do zdaj na višinskih pripravah nastopijo na dirki po Burgosu," je še dejal Marc Reef. Ob Rogliču bo tudi Jan Tratnik. Ta se vrača po poškodbi, ki jo je staknil dan pred začetkom dirke po Italiji. Na dirki bo za moštvu UAE nastopal še Domen Novak.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ